Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belgian GT: Duncan Huisman derde tijdens 24 uur van Zolder


24_uur_zolder_viper_2

7e uur
De equipe van Duncan Huisman sneed als een mes door zachte boter door het ‘peloton’ en kroop langzaam maar zeker weer terug naar de kop van het veld. Na 7 uur racen lag het team op positie 11.

Equipe Verschuur ging het minder goed af. Rond 22.00 uur woedde er een korte brand in de Renault Mégane en moest de bolide aan de kant gezet worden. Monteurs snelden naar de auto maar het mocht allemaal niet meer baten. Vanaf een 6de positie moest Equipe Verschuur de handdoek in de ring gooien.

19e uur
Duncan Huisman was nog steeds bezig met een opmars. Inmiddels was de achterstand op de koploper geslonken tot zo’n 22 ronden. Met nog 15 ronden afstand op de Ferrari F 430 GT3 had Duncan nog steeds zicht op het podium. Of het hoogste schavot er nog in zat, viel te bezien. Hij lag 52 minuten achter op de nummer 1 positie.

De Bokkenrijders
Mennu Kuus deed ook mee aan de 24 uursrace met het team van De Bokkenrijders. Kuus reed in een Dodge Viper GTS-R zijn rondjes op positie 6. Hij zou aan de finish echter pas als 11de geklasseerd worden.

Gelukje
Een gelukje voor de equipe van Duncan Huisman. Ze schoven door naar de nummer 3 positie door het uitvallen van de Ferrari, die een mega blow-up van de motor had. Na 24 uur racen zou dit ook de eindpositie zijn voor Huisman & Co. Zelf was Duncan zeer tevreden met het behaalde resultaat. "Jammer dat ik de poleposition niet om heb kunnen zetten in de totale winst, maar dat hoort bij het spel. De race is pas gestreden als de finishvlag valt. We hebben een hoop problemen gekend in het begin van de wedstrijd en dat eiste zijn tol onder de monteurs. Een 24 uursrace is echter lang en het geluk was aan het eind toch wel een beetje aan onze zijde’’, aldus Duncan Huisman.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet