NASCAR

NASCAR: Tweede zege voor Kyle Busch op Bristol

Kyle Busch won dit seizoen voor de tweede maal op Bristol met zijn JGR Toyota. In een fantastische Sprint naar de finish wist Busch Mark Martin te verslaan.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s Toyota Motorsports USA

busch_martin_bristol
Prachtig slot tussen Kyle Busch en Mark Martin. De Chevrolet-veteraan bleef fair

Fraaie eindsprint tussen Kyle Busch en Mark Martin
Kyle Busch was afgelopen weekend lovend over zijn tegenstander Mark Martin. “Klasse, eigenlijk verdiende hij hier te winnen. Het spijt mij dat hij tweede werd. Ik weet hoe hij zich voelt. Hij had een kans en had me een tik kunnen geven maar hij deed het niet. Hij racete gewoon clean.” Mark Martin: “Kyle gaf me de ruimte om in te halen. Als het andersom was geweest dan hadden we beiden in de muur geëindigd. Goed, dat ik hem niet inhaalde, want dat was boven mijn kunnen geweest. Ik wist nog wel naast hem te komen en de fans op de banken te brengen. Maar het was goed zo” aldus de sportieve 50-jarige veteraan die maar liefst 240 ronden op kop reed Aan de auto van Busch werden de afgelopen week veranderingen aan de dempers en ophanging aangebracht. Kyle Busch kwam na een gesprek van 2,5 uur in de workshop zelf met de nodige veranderingen naar voren. Op dit moment bungelt Busch nog buiten de eerste 12 die in de Chase voor de Cup in aanmerking komen.

Voor regerend kampioen Jimmie Johnson verliep de wedstrijd allerminst vlekkeloos. Johnson reed kortstondig aan de leiding maar werd het slachtoffer van een slechte pitstop toen het rechter achterwiel slecht bevestigd leek te zijn. Johnson viel na een pitstop in de 432e ronde naar de 22e plek terug. Johnson wist zich terug te vechten en eindigde nog als achtste.

De Australiër Marcos Ambrose doet het steeds beter in de Sprint Cup en pakte nu zelfs een derde plek gevolgd door Greg Biffle, Denyy Hamlin, Ryan Newman en Kurt Busch.

Een crash tussen Clint Bowyer en Michael Waltrip veroorzaakte de elfde neutralisatie. Toen het begon te regenen moest de wedstrijd enige tijd met rood onderbroken worden.

busch_bristol
Racen op Bristol blijft apart.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 500 ronden
2. Mak Martin Chevrolet 500 ronden
3. Marcos Ambrose Toyota 500 ronden
4. Greg Biffle Ford 500 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 500 ronden
6. Ryan Newman Chevrolet 500 ronden
7. Kurt Busch Dodge 500 ronden
8. Jimmie Johnson Chevrolet 500 ronden
9. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 500 ronden
10.Matt Kenseth Ford 500 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet