Formule 2

GP2: Petrov houdt Hülkenberg achter zich, Van der Garde vijftiende

giedo_vd_garde_valencia

Net als vorig jaar heeft Vitaly Petrov de lange GP2-wedstrijd op het stratencircuit van Valencia gewonnen. De Rus greep bij de start de leiding nadat poleman Hülkenberg in bocht 2 wijd ging. De Duitser verloor twee plaatsen, maar kon Sergio Perez al snel weer voorbij. Hülkenberg drong vervolgens de hele race aan, maar wist het gaatje op de straten van Valencia niet te vinden. Perez kon Hülkenberg niet bijbenen, maar wist de rest wel voor te blijven en greep zo zijn eerste podiumplaats. Giedo van der Garde (zie foto) werd vijftiende.


Tekst: Daan Jeuken
Foto: PR

Moeilijk inhalen
Het bleek vorig jaar al tijdens het eerste raceweekend op het stratencircuit van Valencia: inhalen is op dit circuit schier onmogelijk. Dat is in de Formule 1 en dat is in de GP2 niet anders. Na zijn slechte start zit Hülkenberg vlak achter Perez, maar ondanks dat hij de snelste man op de baan is weet hij het gaatje niet te vinden. De Duitser probeert het tactisch door eerder te stoppen, maar als de Russische leider een ronde later ook stopt komt hij weer voor Hülkenberg de baan op.

Na deze stop zet Hülkenberg nog alles op alles op de Rus in te halen en heeft hiervoor met name bocht 25 op het oog. Petrov is echter een erg goede verdediger en weet elke aanval zijn opponent af te slaan. Het gat wordt nimmer groter dan een seconde, maar dat kan Petrov niet deren; hij behaalt net als vorig jaar de overwinning op het stratencircuit van Valencia.

Kwalificatie vergooit kansen Van der Garde
Giedo van der Garde moest de eerste race als allerlaatste starten nadat hij in de kwalificatie in aanraking kwam met de muur en zo als laatste eindigde. Vanaf de zesentwintigste startplaats had Van der Garde een bliksemstart die hem al snel naar de dertiende plaats bracht. Oorzaak bleek echter een valse start en na de drivethroughpenalty wist de Nederlander uiteindelijk nog op te rukken naar plaats vijftien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet