Formule 3

F3 Euroseries: Lewis ‘unbeatable’ Hamilton!

Werkelijk niets weerhoud Lewis Hamilton ervan overwinningen binnen te slepen. Ook vandaag, tijdens verraderlijk wisselende weersomstandigheden bleef de Brit uiterst koel in de eerste race. Terwijl de rest van het veld zichzelf kapot beet op regen en een opdrogende baan, racet Hamilton bij iedereen weg en kent geen moment of zwakte. Het resulteert in opnieuw een overwinning, met ruim veertien seconde voorsprong op nummer twee, di Grassi. Deze was meer dan tevreden met dit resultaat, doordat door een slecht optreden van Perera de derde plaats in het kampioenschap nu bijna zeker lijkt voor di Grassi.

Door Pieter de Boer

Het weer was zoals al eerder gezegd verradelijk. Op een kletsnatte baan gaat het gehele veld van start. In de loop van de race droogt de baan echter geleidelijk aan op en gaan de rondetijden naar beneden. Hamilton, die tot dan toe nog zijn banden gespaard heeft, pakt daar zijn grote winst in de race. Terwijl mannen als Perera kampen met bandenproblemen en daardoor langzamere tijden, weet Hamilton weg te rijden bij alles en iedereen. Als aan het einde van de race de regen weer met bakken uit de hemel komt, kan het Hamilton allemaal niet meer deren. Hij pakt weer een overwinning en heeft met de pole van morgen alle kansen op opnieuw een dubbel.

De natte omstandigheden zorgde nogal voor wat situaties op de baan. Voor Giedo van der Garde finishte de race al in de eerste ronde, terwijl ook Carbone de finish niet zag. Op spectaculaire wijze crashte hij van de baan, maar op even wonderlijke wijze kan hij ongedeerd uitstappen. De veiligheid van de wagens is dit seizoen al meer dan eens getest en altijd zeer goed gebleken.

Volledige uitslag volgt later
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet