Formule 3

Formule 3: Vanthoor Kampioen op de Nürburgring

VAR-coureur Laurens Vanthoor heeft de eerste F3 wedstrijd op de Nürburgring Vanthoor vertrok vanaf pole en zette alles op één kaart. In de tweede wedstrijd eindigde hij als twaalfde.

Vanthoor wint race 1 en Titel in Race 2

Voor Vanthoor was het belangrijk om te winnen aangezien hij zich voor de tweede wedstrijd als tiende gekwalificeerd had. Vanthoor besloot om in de eerste wedstrijd voor nieuwe band te opteren zodat hij tijdens de race wat afstand van zijn rivalen kon nemen. Vanthoor schreef tevens de snelste ronde van de wedstrijd op zijn naam. Vanthoor: “ Ik wist dat ik nieuwe banden moest nemen en mijn eerste ronden leken eerder op de qualifying. In het midden van de wedstrijd kreeg ik wat problemen en bleef in het verkeer steken/ Gelukkig ging aan het einde van de wedstrijd alles weer beter.” Stef Dusseldrop eindigde als tweede. “Ik had een goede start en positioneerde mij direct naast Laurens. Hij reed aan de binnenkant en op de betere lijn. Om voor te blijven nam hij best wel wat risico. Omdat hij op nieuwe banden vertrok kon hij afstand nemen. Voor mij was het een beetje saaie wedstrijd.” De Fransman Tom Dillmann eindigde voor het team van Neuhauser Racing als derde.

Uitslag Race 1
1. Laurens Vanthoor Dallara Volkswagen F307 16 ronden
2. Stef Dusseldorp Dallara Volkswagen F307 16 ronden
3. Tom Dillmann Dallara Mercedes F307 16 ronden
4. Markus Pommer Dallara Mercedes F307 16 ronden
5. Gary Hayser Dallara Mercedes F307 16 ronden
6. Rafael Suzuki Dallara Mercedes F307 16 ronden
7. Harald Schlegelmich Dallara Mercedes F307 16 ronden
8. Sergey Chukanov Arttech F24 OPC Challenge 16 ronden


Tom Dillmann wint tweede race. Vanthoor kampioen
De Fransman Tom Dillmann zegevierde in de tweede wedstrijd terwijl Tim Sandtler en Stef Dusseldorp na een fraai duel als tweede en derde eindigden. Laurens Vanthoor eindigde als twaalfde en dat was voldoende om de titel veilig stellen. Tot overmaat van ramp liet Vanthoor ook nog de motor bij de start afslaan en joeg als laatste achter het veld aan. Alleen een zege van Stef Dusseldorp had de titelstrijd nog met een zege open kunnen houden. Voor Volkswagen was het de eerste F3 titel sinds de comeback van de fabrikant. Na Bas Leinders(1998), Carlo van Dam(2007) en Laurens Vanthoor won Van Amersfoort Racing wederom een F3 ttiel.

Uitslag
1. Tom Dillmann Dallara Mercedes F307 16 ronden
2. Tim Sandtler Dallara Mercedes F307 16 ronden
3. Stef Dusseldrop Dallara Volkswagen F307 16 ronden
4. Harald Shclegelmiclh Dallara Mercedes F307 16 ronden
5. Nico Monien Dallara Mercedes F307 16 ronden
6. Rafael Suzuki Dallara Mercedes F307 16 ronden
7. Adderly Fong Dallara Volkswagen F307 16 ronden
8. Markus Pommer Dallara Mercedes F307 16 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet