BTCC

Div: Sport Kort: Porsche Carrera Cup, Britse Formule Ford en GT, BTCC en Formule 2

jeroen_bleek_carrera_nurburgring

Op de maandag is er altijd een round-up van het racegeweld van afgelopen weekend. Hier een verzameling van de Porsche Carrera Cup, Formule 2 en veel Britse klasses zoals de Formule Ford, GT en BTCC.

Tekst: Marc Kok
Foto: racecam.de en formulatwo.com

Porsche Carrera Cup
In het bijprogramma van de DTM op de Nürburgring kwamen de 21 Porsches uit de Carrera Cup in actie. Jeroen Bleekemolen kwalificeerde zich prima als 2de, maar kon deze uitgangspositie niet omzetten naar een podiumplek. De Aerdenhouter eindigde uiteindelijk als vierde achter Thomas Jäger (winnaar), Robert Renauer (tweede) en Jan Seyffarth (derde). Het was voor Jäger al weer zijn derde Carrera-zege van het seizoen. Jäger en Seyffarth leidden nu gebroederlijk het klassement met 104 punten. Jeroen Bleekemolen is derde met 87. Er zijn dit seizoen nog drie races te gaan in de Carrera Cup.

Britse Formule Ford
De coureurs uit de Britse Formule Ford werkten afgelopen weekend drie races af op het circuit van Silverstone. In het 21-koppige veld bevonden zich ook weer de twee Nederlanders Rogier de Wit en Liroy Stuart. Laatstgenoemde kwam in het trio wedstrijden tot twee 13de plaatsen en een 8ste stek. Rogier de Wit maakte progressie gedurende het weekeinde. Na een 16de en 7de rang werkte hij zich in de laatste manche op naar positie 4. Bij de frontrunners was Patrick McKenna met drie podiumplaatsen (2de, 3de, 2de) bijzonder goed op dreef. Chrissy Palmer (zege en derde) deed het ook uitstekend. De twee andere heatzeges waren voor Josef Newgarden en James Cole. De winnaar van manche 3, Cole, is na 18 races tevens de klassementsleider met 440 punten. Josef Newgarden (382) en Garry Findlay (379) volgen. Rogier de Wit staat 8ste met 220 punten, Liroy Stuart is 10de met 186.

British GT
De Britse GT-rijders kwamen ook in actie op Silverstone. Duncan Cameron en Matt Griffin waren niet te stuiten en boekten hun eerste GT-zege ooit. Het succesvolle duo reed het grootste deel van de twee uursrace aan de leiding en stuurden hun vanaf poleposition gestarte Ferrari 430 resoluut naar de winst. Na 82 rondjes Silverstone eindigde de Dodge Viper van Aaron Scott en Craig Wilkins op een halve minuut achterstand als runner-up. De door Alex Mortimer en Philip Walker bereden Ford GT is als derde geklasseerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet