DNRT

DNRT: ADPCR: Zeges voor John Hurenkamp en Richard Buitendijk

De baancommissarissen hebben hun handen vol gehad tijdens de races van de ADPCR, 15 augustus op Circuit Park Zandvoort. Een aantal technische problemen en crashes zorgde voor veel sleepwerk, gele vlaggen en code 60. De strijd was er niet minder om. Zowel in de vrije klasse als in de Porsche 944 Basic Cup werd scherp gereden. John Hurenkamp (Basic Cup) en Richard Buitendijk (vrije klasse) deden de beste zaken.

Tekst: PR

In de twee races op Zandvoort 15 augustus heeft John Hurenkamp voor de Basic Cup zijn eerste plek in het kampioenschap scherp gezet. Voor aanvang stond hij nog op een gedeelde eerste plaats met Jafeth Molenaar. Met twee eerste plaatsen ligt John nu twee punten voor op Jafeth, die met twee tweede plaatsen geen slechte zaken deed.
Milko Mebus scoorde een derde plaats in race 1, maar kwam bij de start van race 2 een stilstaande Saker tegen, met enorme schade tot gevolg. René Busscher kon helaas niet van start gaan vanwege technische problemen.

Veel schade

Richard Buitendijk had zijn zaakjes weer goed voor elkaar met twee eerste plaatsen in de vrije klasse. Nog niet genoeg om Ed van Heusden van zijn eerste plaats in het kampioenschap te rijden, ondanks weinig punten voor Ed in de tweede manche. Want in de tweede manche werd de neus van zijn snelle 944 turbo een flink stuk korter gemaakt na een uitstapje bij het uitkomen van de Tarzanbocht. Een rijder uit de vrije klasse kon hem niet meer ontwijken. Ook Erik den Dekker zat in de hoek waar de klappen vielen. In de eerste manche had hij in de Wilgenhaegebocht te weinig asfalt en daarmee een flinke schade aan zijn mooie 944 Turbo.
Robert Cramwinckel deed goede zaken met zijn 944 S2 compressor, door twee vierde plaatsen te scoren. Rond Robert en Richard was het stuivertje wisselen voor Ben van Genk, Pieter Bos en Johan Beekman.

Nieuwe rijders verwelkomd

Op dit evenement kon de Basic Cup twee nieuwe rijders verwelkomen, Jan de Boer en Peter van Aken. Ook Aimee Kock was weer van de partij, waarmee zij zich op de eerste plek in de Ladies Cup positioneert. In de vrije klasse was Peter den Heijer weer van de partij. Met zijn 968 had hij nog wel wat aanloop problemen, wat een sterke positie verhinderde.
Derek van Goethem heeft zich met twee goede posities bovenin het Rookie of the Year kampioenschap geplaatst.
Op het circuit konden we ook weer Louis Bos, voorzitter van de ADPCR en teammanager van Bos Motorsport, verwelkomen. Met een mooie positie voor Pieter Bos en spannende races heeft Louis zich wat op kunnen laden voor de komende tijd. Veel sterkte Louis!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet