Formule 3

Formule 3: Britse uitdaging Renger van der Zande op Silverstone

renger_vd_zande_blij

Aanstaand weekend vindt de achtste ronde van het Brits Formule 3-kampioenschap plaats op het circuit van Silverstone. Renger van der Zande maakt zich klaar voor de volgende uitdaging. Zijn titelaspiraties zijn de motor achter zijn voorbereiding.

Tekst en foto: PR

Vakantie is er niet bij voor Renger. Vorig weekend nam hij nog met veel plezier deel in de Benelux Racing League tijdens de Rizla Racing Days in Assen en maandag zat hij al weer op zijn homebase in Milton Keynes in Engeland. De afgelopen twee dagen werd hij daar intensief onderworpen aan zware tests op een Formule 1 race-simulator. Vandaag zit hij bij beloftevolle sponsorbesprekingen in Londen, met het oog op de volgende stap in zijn carrière en morgen beginnen de trainingen op Silverstone.

Druk programma
"Zelden had ik zo’n druk programma als dit jaar. Ik vind het fantastisch, racen in de Euroseries, racen in Engeland, gastraces in de Porsche Supercup en de BRL en vooral ook veel test- en ontwikkelingswerk op allerlei circuits in Europa. Ook al heb ik in Engeland niet de hele serie kunnen rijden, toch ruik ik kansen om de titel te pakken. Momenteel sta ik derde in het Kampioenschap, terwijl ik toch ook veel in dienst van mijn teamgenoot Walter Grubmuller heb gereden. De laatste drie weekenden zal ik proberen op pure snelheid het verschil te maken. Dus je weet maar nooit’’, aldus een opgetogen Renger van der Zande.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet