Formule 1

Formule 1: Spa in zwaar weer door financiële problemen

De Grand Prix van Spa is onder vuur komen te liggen nu uitgekomen is dat de promotor van de Grand Prix financiële problemen heeft. De Grand Prix, die na afwezigheid in 2003 de afgelopen 2 jaar wel weer op de kalender stond, blijkt door tegenvallende kaartverkoop moeite te hebben het hoofd boven water te houden. Gezocht wordt naar oplossingen. Één daarvan kan Luxemburg zijn, waardoor de Grand Prix voortaan mogelijk door het leven zal gaan als de Grand Prix van Luxemburg, in plaats van die van België.

Door Pieter de Boer

Deze oplossing is al eerder toegepast, toen als naamgever voor de Nürburgring, doordat Duitsland ook de Grand Prix op de Hockenheimring organiseert. Toen waren financiële redenden echter niet de hoofdoorzaak.

Eerder al leende de regio Wallonië de promotor 15 miljoen euro voor het organiseren van de Grand Prix dit jaar. Een andere mogelijkheid is ook de promotor te vervangen, echter moet dit wel in samenspraak gaan met Bernie Ecclestone’s firma, die de commerciële rechten van de races beheerd. Mocht de race opnieuw van de kalender verdwijnen, dan verdwijnt één van de meest populaire Formule 1-races van de kalender. Coureurs en fans adoreren het circuit door de vele hoogteverschillen en uitdagende bochten. Daarnaast is Spa één van de enig overgebleven zogenaamde ‘rijderscircuits,’ welke historie uitademen en daarnaast zeer uitdagend zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet