Formule 3

Div: Sport Kort: Japanse F3, Formule Nippon en Indy Lights

podium_japanse_f3_motegi

In de Formule Nippon gaat een Fransman de titel grijpen, terwijl de Zweed Marcus Ericsson de kwantitatieve Japanse overmacht in de Japanse F3 dreigt te weerstaan. In de Indy Lights deed klassementsleider J.R. Hildebrand afgelopen weekend goede zaken. Lees het snel in Sport Kort.

Tekst: Marc Kok

Japanse F3
In de Japanse Formule 3 kwamen afgelopen weekend 16 coureurs in actie. Op de 4,8 kilometer lange baan van de Twin Ring Motegi zijn de 11de en 12de ronde van het kampioenschap verreden. Kei Cozzolino was de meest succesvolle rijder van het weekend. Nadat hij de eerste manche achter Marcus Ericsson als runner-up was geëindigd, pakte hij de winst in de tweede heat (zie bovenste foto). Let op de foto vooral op de mooie prijzen die de podiumgangers boven het hoofd torsen. In het tussenklassement is Ericsson nog wel de leider met 84 punten. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft hij 5 punten voorsprong op Yuji Kunimoto en 10 op Takuto Iguchi. Cozzolino is opgerukt naar stek 4 met 52 punten.

Formule Nippon
De coureurs uit de Formule Nippon kwamen eveneens in actie op de piste van Motegi. De veelal Japanse deelnemers werden afgetroefd door de Europese deelnemers. Zo pakte André Lotterer na 52 ronden en bijna anderhalf uur racen de zege. Op ruim twee seconden achterstand eindigde Loic Duval as tweede, op geruime achterstand (41 tellen) gevolgd door de nummer drie Benoit Treluyer. De twee laatstgenoemde coureurs gaan uitmaken wie er kampioen zal worden. Met nog twee heats voor de boeg gaat Duval aan de leiding met 46 punten. Zijn Franse landgenoot Treluyer volgt met 39 punten.

podium_indylights_mid_ohio_2009

Indy Lights
In de Indy Lights was de hoofdrol weg gelegd voor James Davison. Op het circuit van Mid Ohio regeerde de nummer drie van het klassement met strakke hand. Davison pakte in de kwalificatie reeds de poleposition, om vervolgens de gehele race aan de leiding te rijden. Davison won vorig jaar ook al in Mid Ohio. James Hinchcliffe werd op dik vier tellen achterstand als tweede afgevlagd. De grote kanshebber op de titel in de Indy Lights, J.R. Hildebrand, claimde de laatste plek op het ereschavot. Hij liep daarmee uit op zijn naaste rivaal Sebastian Saavedra.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet