Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Da Costa wint andermaal, De Jong grijpt naast podium

Antonio Felix Da Costa heeft ook de tweede NEC FR2.0 manche op het TT Circuit Assen gewonnen. Na zijn overwinning van gisteren moest de Portugees vandaag, vanwege de reversed grid, vanaf de achtste plek starten. Dat weerhield Da Costa er echter niet van om ook de tweede race op zijn naam te schrijven.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: Chris Schotanus


Daniel Aho mag vanaf de pole starten, maar bij het doven van de lichten is het Daniël de Jong die de leiding pakt. Da Costa en Derani hebben eveneens een goede start een liggen op de tweede en derde positie. Doordat Derani en Da Costa het flink met elkaar aan de stok hebben, met de tweede plaats als inzet, kan Daniël de Jong zich enigzins los rijden van zijn achtervolgers.

assen21

Na enkele ronden lukt het Da Costa om een succesvolle aanval te plaatsen op Derani en neemt de tweede plaats over. De Portugees noteert snelle rondetijden en de jacht op De Jong lijkt geopend. Na een paar ronden zit Da Costa vol in de versnellingsbak van de MP Motorsport rijder. De Jong weet zijn positie enige tijd succesvol te verdedigen, totdat Da Costa zijn bolide er in de binnenzijde van de Haarbocht naast zet. Met een klein tikje dwingt hij De Jong op het vuile gedeelte van de baan, waarna laatstgenoemde ver terug valt in de rangorde.

Liggende op de eerste positie is het ‘business as usual’ voor Da Costa. Met een voosprong van ruim drie seconde wordt de rijder van Motopark Academy na 15 ronden andermaal als winnaar afgevlagd. Teamgenoten Luis Derani en Kevin Magnussen worden respectievelijk tweede en derde. Mathijs Harkema komt na een mooie inhaalrace als negende over de finish, net voor Daniël de Jong en Bart Hylkema.

Op 29 en 30 augustus komt het NEC Formule Renault 2.0 wederom in actie. Plaats van handelen is dan het circuit van Most in Tsjechië.

assen22

Uitslag race 2 – NEC Formule Renault 2.0
TT Circuit Assen – zondag 9 augustus 2009

1. Antonio Felix Da Costa, 15 ronden in 25:08.812
2. Luis Derani, op 3.394
3. Kevin Magnussen, op 4.552
4. Daniel Aho, op 8.284
5. Adrian Quaife-Hobbs, op 8.42
9. Mathijs Harkema, op 18.154
10. Daniël de Jong, op 18.822
11. Bart Hylkema, op 24.599
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet