Formule 3

Formule 3: Vanthoor wint ook tweede race in Assen

Laurens Vanthoor heeft ook de tweede race van de ATS Formule 3 op het TT Circuit Assen gewonnen. Evenals tijdens de wedstrijd van gisteren vertrok de Belg vanaf de pole en reed vervolgens bedreigd naar de overwinning.

Tekst: Sander Dorsman

Direct na de start van de race gaat Vanthoor er als een haas vandoor. Achter hem is het een stuk spannender, zo schuift Adderly Fong door naar de tweede positie, voor Schlegelmilch en Suzuki.

In de beginfase van de race komen ondermeer Pommer en Oberhauser met elkaar in aanraking in de GT-chicane. De safety car wordt ingezet om orde in de chaos te scheppen. Bij de herstart is Vanthoor wederom wakker en verdwijnt al snel weer aan de horizon. In de 14e ronde maakt Fong een klein foutje, waardoor hij twee posities verliest. Schlegelmilch ligt nu tweede voor teamgenoot Suzuki. Niet veel later ziet ook Stef Dusseldorp kans om de Chinees in te halen en schuift door naar de vierde plek.

Na 18 ronden valt de vlag en grijpt Vanthoor zijn tweede zege van het weekend. Schlegelmilch gaat net voor de finish vol op zijn rempedaal staan, om zijn (in de strijd om het kampioenschap beter geklasseerde) teamgenoot Suzuki als tweede over de finish te laten komen. Een tijdstraf voor Suzuki gooit echter roet in het eten en dus is de tweede plaats alsnog voor Schlegelmilch.

Met zijn zege loopt Vanthoor verder uit in de stand om het kampioenschap. De Belg heeft maar liefst 57 punten voorsprong op zijn teamgenoot Stef Dusseldorp. De volgende races van het ATS Formule 3 worden over twee weken verreden op de Nürburgring.

Uitslag race 2 – ATS Formule 3
TT Circuit Assen – zondag 9 augustus 2009

1. Laurens Vanthoor, 18 ronden in 30:52.463
2. Harald Schlegelmilch, op 14.670
3. Rafael Suzuki, op 15.265
4. Stef Dusseldorp, op 17.317
5. Adderly Fong, op 20.727
14. Shirley van der Lof, op 50.023
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet