Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Afgetekende overwinning voor Da Costa in Assen

Antonio Felix Da Costa heeft in Assen duidelijk laten zien waarom hij de leider in het tussenklassement van zowel het NEC Formule Renault 2.0 als de Eurocup Formule Renault 2.0 is. Na vrijdag op overtuigende wijze de pole position opgeëist te hebben, scoorde de Portugees een afgetekende zege tijdens de eerste race van het NEC FR2.0 op het TT Circuit Assen.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: Chris Schotanus

dacosta2assen

Na een wat onwennige seizoensstart heeft Antonio Felix Da Costa helemaal zijn draai gevonden en scoort momenteel overwinning na overwinning. Het is dan ook niet gek dat de rijder van Motopark Academy als absolute favoriet te boek staat als het gaat om het binnenslepen van de titel in het NEC FR2.0.

dacostaassen
Antonio Felix Da Costa is, onder het toeziend oog van zijn vader, bezig aan een indrukwekkend seizoen

Bij de start van de eerste wedstrijd van het weekend maakte Da Costa deze favorietenrol waar door direct de leiding te grijpen. Achter hem waren er gedurende de race genoeg positiewisselingen. Zo konden Marco Sorensen en Kevin Magnussen zich mooi naar voren knokken, hetgeen ten koste ging van ondermeer Kuba Giermaziak. Ook Daniël de Jong reed een volwassen race. Komende vanaf de elfde positie liet de rijder van MP Motorsport zich niet gek maken, klokte prima rondetijden en werkte zich zo op naar de zevende positie in de wedstrijd.

Minder geluk kenden Bart Hylkema en Mathijs Harkema. Beide Nederlanders moesten het strijdtoneel voortijdig verlaten. Van dit alles kreeg Antonio Felix Da Costa echter weinig mee. Met een solide voorsprong van bijna 8 seconden op Marco Sorensen pakte hij na 16 ronden als eerste het zwart-wit geblokt.

dejongassen

Aangezien de uitslag van de eerste race bepalend is voor de startopstelling van de tweede wedstrijd en er een reversed grid voor de top 8 van toepassing is, zal Daniel Aho de tweede race vanaf de pole position starten met Daniël de Jong naast hem op de tweede startpositie.

Uitslag race 1 – NEC Formule Renault 2.0
TT Circuit Assen – zaterdag 8 augustus 2009
1. Antonio Felix Da Costa, 16 ronden in 26:25.025
2. Marco Sorensen, op 7.975
3. Kevin Magnussen, op 14.349
4. Kuba Giermaziak, op 19.327
5. Adrian Quaife-Hobbs, op 20.006
7. Daniël de Jong, op 23.884
DNF Bart Hylkema
DNF Mathijs Harkema
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet