Diversen

Div: Komend weekend de 10de Rizla Racing Days in Assen

rizlababes

De racefans kunnen ook dit jaar weer gratis naar de Rizla Racing Days, dat komend weekend voor de 10de keer op het TT-circuit van Assen wordt gehouden. Eén keer per jaar trakteert Rizla de supporters op een professionele racedag met een unieke sfeer. De RIZLA Racing Day, Neerland’s grootste gecombineerde auto-, motor- en kartevenement, vindt plaats zondag 9 augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Tekst: PR
Foto's: Fast Company

Programma
's Ochtends bijten de angstaanjagend snelle 250cc-superkarts het spits af tijdens het EK voor superkarts. Daarna volgt het motorprogramma met motorracers in de klasse Supersport en Superbike. Met hun knie aan de grond denderen ze over het beroemde TT-circuit.

hopkins_wheelie

MotoGP
Vlak voor de pauze klinkt een onheilspellende ‘rasp’ uit de Rizla Racing Day pits die op het hele circuit te horen is! De Rizla Suzuki GSV-R’s van meervoudig wereldkampioen Loris Capirossi en teamgenoot Chris Vermeulen worden door de crew gestart voor een ontzagwekkende demonstratie van de ‘Rizla boys’. Dit is dé kans om dichtbij Loris en Chris te komen of, wellicht voor het eerst te ervaren hoe het er in het wereldkampioenschap MotoGP aan toe gaat. Loris en Chris strijden weer een heel seizoen tegen Rossi, Stoner, Pedrosa en andere MotoGP-grootheden. Op Rizla’s gratis racedag nemen ze de tijd om het Asser publiek te vermaken.

A1GP
A1GP Team Nederland vertegenwoordigt de Nederlandse top in de internationale autosport en is op de Rizla Racing Day aanwezig met de zeer snelle A1GP Powered by Ferrari-auto. Het ronderecord van twee jaar geleden gaat in deze fraaie bolide ongetwijfeld sneuvelen. Jeroen Bleekemolen zit achter het stuur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet