IndyCar

IRL: Robert Doornbos terug naar HVM Racing en tekent ook voor 2010

r_doornbos_portret

Robert Doornbos blijft in de IndyCars actief. Nadat eerder deze week bekend was geworden dat de Rotterdamse coureur per direct opstapte bij Newman Haas Lanigan, heeft hij een nieuw contract te pakken. Bobby D. gaat de resterende IRL-wedstrijden van het seizoen rijden voor HVM Racing. Sterker: Hij heeft zelfs al een verbintenis voor 2010 getekend.

Tekst: Marc Kok

Robert Doornbos keert daarmee terug naar het team waarvoor hij in 2007 in de Champcar racete. Toen kwam de renstal nog uit onder de naam Team Minardi USA. In dat jaar won de nu 27-jarige rijder diverse wedstrijden en eindigde hij als beste rookie in het klassement. Doornbos zal komend weekend, op de Mid-Ohio Sports Car Course, al uitkomen voor HVM waar hij de teamgenoot van E.J. Viso wordt. De Nederlander bestuurt dan de auto met nummer 33.

‘Blij met terugkeer’
"Ik ben erg blij terug te keren bij HVM Racing’’, zegt Doornbos. "Ik was erg succesvol met het team in 2007. Mijn doel is het om wederom rookie van het jaar te worden met dit team. Ik kijk er naar uit om komend weekend in actie te komen met hen.’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet