Formido Swift Cup

Swift Cup: Doorzettingsvermogen Niels Langeveld beloond met fraaie dubbel (lang)


Ladies Cup
Bij de dames pakt Sandra Douma wederom de winst. Laura Katsma weet Maaike de Wit voor Ladies-positie twee te verschalken.

480_maaike_champ_1_6787

Maaike mag uiteindelijk als de vrouwelijke nummer drie naar het ereschavot en met de champagne spuiten.

Finish
In de slotfase van de algemene wedstrijd loopt Marcel Dekker nog in op Niels Langeveld. Helaas voor de in de gifgroene Swift racende Marcel is de race na 12 omlopen voorbij en pakt Niels de dubbel dit weekend.

480_dekker_podium_2_0579

"Oh wat jammer’’, zei Dekker na afloop. "Ik had graag nog een rondje langer gereden.’’ Lachend naar Niels Langeveld: "Want wat had ik je graag verslagen!’’

Alle ronden aan de leiding
Niels Langeveld besloot het succesvolle weekend met twee polepositions, twee zeges, 42 punten en het aan de leiding rijden van alle 24 verreden omlopen. Alleen de bonuspunten voor de snelste raceronde (race 1 Marth de Graaf, manche 2 Jeroen Slaghekke) moest hij aan zich voorbij laten gaan.

Veel aanvallen
Niettemin had de Sassenheimer het zwaar gehad in de tweede AutoMaxx vs. DPP-race van het weekend. "Het was veel zwaarder dan op de zaterdag in manche 1’’, zei hij na afloop. "Op de één of andere manier was ik niet zo goed gefocust. Pieter zette ook vaak de aanval in, vooral bij de Tarzan-bocht. Ik kreeg pas wat lucht toen ze achter me flink aan het knokken ging. Daar kon ik van profiteren. Op het eind kwam Marcel Dekker nog wel dichtbij, maar ik hield gelukkig vol.

480_niels_beker_8271

Ongelooflijk dat ik in één weekend twee zeges pak. Dat alles na het dramaseizoen tot nu toe. Ik wil graag mijn team en alles sponsors bedanken. Zij bleven immers in me geloven. Mijn sponsors heb ik nu kunnen laten zien dat ik hun investering waard ben. Helemaal super!’’

Spannend
Voor het weekend stond Mark van der Aa nog nimmer op het Formido Swift Cup-podium. "En nu direct twee keer’’, aldus de man die wederom de derde stek veroverde. "Al was het tijdens wel erg spannend, toen ik vol door het gras ging bij de Gerlach-bocht.

480_gerlach_aa1

480_gerlach_aa2

Gelukkig zagen Pieter en Marth mij aankomen en hebben ze netjes geremd. Anders was het waarschijnlijk een botsing geworden. Nu kon ik mijn auto bij het terugkomen op de baan direct ‘dood remmen’ en had ik ‘m ook al in de tweede versnelling staan. Daardoor kon ik direct doorrijden en uiteindelijk als derde finishen. Dit versterkt mijn vertrouwen dat ik hier absoluut een keer kan winnen. Ik weet nog niet wanneer, maar ooit pak ik een zege in de Formido Swift Cup!’’

Ladies Cup
Bij de ladies was het wederom Sandra Douma (8ste algemeen) die de snelste dame was. Laura Katsma moest de tweede manche, vanwege haar snelle uitvallen in race 1, als 23ste en laatste starten. Ze werkte zichzelf vijf algemene plaatsen naar voren en eindigde zo als tweede vrouw. Maaike de Wit was wederom 3de lady.

480_dames_champ_2_0574

"De eerste heat had ik al snel een pechmomentje’’, gaf Laura Katsma na afloop aan. "In de tweede race probeerde ik zoveel mogelijk naar voren te komen. Omdat het behoorlijk vuil was op de baan, was dat nog niet zo heel makkelijk. Uiteindelijk kon ik nog als tweede dame finishen en mocht ik naar het vrouwenpodium.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet