Formido Swift Cup

Swift Cup: Doorzettingsvermogen Niels Langeveld beloond met fraaie dubbel (lang)


480_schreurs_8772

Opmars
Peter Schreurs, die door een defect aan zijn Swift in race 1 de tweede manche achteraan moest starten, is aan een mooie opmars bezig. Halfweg koers van de in totaal 12 ronden durende race rijdt Peter al weer in de punten op plek 15. Een omloop later is hij ook Paul Flinterman voorbij en zelfs al weer 14de. Laura Katsma, die net als Peter achteraan moest beginnen, komt ook langzaam maar zeker naar voren.

480_kool_2_8022

480_groep_2_250

Pech voor Kim
Kim van den berg racet eveneens uitstekend. Ze knokt met Douma, Stots en Niels Kool om de plaatsen 7 tot en met 10. Kim heeft echter de pech dat haar Swift snelheid verliest in de 8ste ronde, terwijl dat niet heel erg aan te bevelen is in de autosport. Ze moet haar rode Swift noodgedwongen naast de baan parkeren en uitstappen.

480_viertal_2_8791

Knokken geblazen
In de 8ste ronde gaat de lont in het racende kruitvat. Eerst pakt Mark van der Aa de tweede plek van Pieter Schothorst, die echter in de Arie Luyendijk bocht weer binnendoor wil. Marcel Dekker ziet op P4 de twee kemphanen vechten en komt met meer snelheid het rechte eind op en pakt bij de Tarzanbocht pardoes positie 2.

480_vanderaa_2_8822

Grasmaaiende Mark van der Aa
Alsof het niet genoeg is gaan de gevechten flink door. Mark van der Aa gaat bij het uitkomen van de Gerlachbocht vol door het gras. Als de Tilburger weer de baan opkomt, kan hij de Suzuki net houden en gaat hij vol driftend door de Hugenholtz. Het gevolg van het uitstapje grasmaaien is dat Mark zelfs P3 verovert, terwijl Marth de Graaf plek 4 inpikt en Pieter Schothorst door het geknok naar positie 5 terugvalt. Zijn maatje bij Coronel Racing Jeroen Slaghekke is nog steeds zesde.

Profiteren
Door het enorme gestoei achter hem, kan Niels Langeveld lekker weglopen. Hij profiteert optimaal en slaat een gaatje met Marcel Dekker, die nu riant op de tweede positie bivakkeert. Bij de 10de doorkomst is Mark van der Aa derde, Pieter Schothorst naar stek 4 en volgen Marth de Graaf en Jeroen Slaghekke. Peter Schreurs heeft inmiddels weer twee plekjes gewonnen en is 12de, twee posities achter zijn maatje Marcel van de Maat. Daartussen op P11 zit Nick Versteegh.

480_nick_versteeg_239
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet