Formido Swift Cup

Swift Cup: Doorzettingsvermogen Niels Langeveld beloond met fraaie dubbel (lang)


480_start_achter_6476

Race 1
Bij de start is Niels Langeveld voor de eerste Swift-heat goed weg. De polesitter pakt de kop voor Pieter Schothorst en de netjes als derde gekwalificeerde Mark van der Aa.

480_katsma_crash_1

480_katsma_pech_1

Het veld komt keurig door de eerste bocht, behalve Laura Katsma die bij het uitkomen van de Tarzan diep in het grind verdwijnt. Dat betekent voor de immer enthousiaste lady een vroegtijdig einde van de eerste race van het weekend.

480_start1

Toptien
Bij de eerste doorkomst leidt Langeveld voor Schothorst en Van der Aa. Marcel Dekker en Jeroen Slaghekke volgen, waarna Marth de Graaf, Peter Schreurs, Sandra Douma, Niels Kool en Daan Stots de toptien completeren.

Naderbij kruipen
Ondertussen zet Pieter Schothorst met een 2.08,257 de tot dan toe snelste raceronde neer en kruipt hij richting koploper Langeveld. Mark van der Aa hijgt op zijn beurt weer in de nek van Schothorst, terwijl de nummer vier Marcel Dekker ook op slechts 0,8 seconde van Langeveld racet. Dat betekent dat we wederom aan een close Swift Cup-manche bezig zijn.

480_swift_achter_1jpg

Tijd om iets te doen
Halfweg koers gaan een paar toppers wat ondernemen. Jeroen Slaghekke wil op P5 graag naar voren en probeert Marcel Dekker van plek 4 te stoten. Hij probeert het bij de Tarzanbocht, maar Marcel Dekker weet de aanval net te pareren. Inmiddels is de topzes erg close. Ze racen binnen 1,9 tellen van elkaar. Daar liefst zeven tellen achter volgt de trein met Niels Kool op P7 als leider van dat groepje. Sandra Douma en Daan Stots volgen hem op korte achterstand.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet