Formido Swift Cup

Swift Cup: Doorzettingsvermogen Niels Langeveld beloond met fraaie dubbel (lang)


480_slaghekke_lancaster_7296

Andere toppers
Jeroen Slaghekke komt ondertussen tot een 2.08,133 en P5. Marth de Graaf komt langzaam op gang en staat na een 2.08,193 op een zesde stek. Sandra is na haar eerste run achtste. Ze staat vlak achter Peter Schreurs en voor Daan Stots en de inmiddels naar P10 teruggevallen Niels Kool.

480_oom_gerard_1_5875

Pole voor Niels Langeveld
In de slotfase worden er weinig tot geen snelle rondetijden meer neergezet. Gevolg is dat Niels Langeveld na zijn onfortuinlijke Assen-weekend een knappe rentree maakt en de pole pakt. "Dit is pas mijn eerste poleposition ooit. Die is wel heel welkom, want ik was echt bezig aan een dramaseizoen met heel veel pech’’, aldus Niels. "Hopelijk kan ik dit weekend nu ook mijn eerste racezege pakken.’’

480_mark_vd_aa_8115

Uitstekend
Mark van der Aa, die op Assen met Langeveld in aanraking kwam, doet het ook uitstekend en mag de eerste manche als derde aanvangen. Pieter Schothorst heeft een uitstekende uitgangspositie voor zijn zevende seizoenszege. Hij mag zaterdagmiddag in race 1 als tweede vanaf de grid vertrekken.

480_dekker

‘Niet erg rot’
Marcel Dekker noemde zijn vierde positie ‘niet heel erg rot’. "Ik had tijdens de run twee keer een rondje met geel en bovendien moest ik tijdens mijn snelle ronde nog twee man inhalen. Dan is al met al een tijd van 2:08,0 en de vierde plek niet verkeerd’’, geeft hij aan. "In de slotfase was de baan minder snel, want niemand kon zijn tijd nog echt verbeteren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet