NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin wint uitgestelde wedstrijd in Pocono

JGR-coureur Denny Hamlin won maandag de wegens regen uitgestelde wedstrijd op Pocono. De tri-oval op Pocono staat normaal gezien niet bekend om spannende races. Maar de wedstrijd die naar de maandag verschoven moest worden was een uitzondering. Aan spanning ontbrak het in ieder geval niet.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Motorsports USA

pocono_race
Boeiende race in Pocono

Hamlin zegeviert op Pocono
Ruim 50 races moest Denny Hamlin het zonder overwinning stellen. De JGR-coureur zegevierde voor het laatst op Martinsville begin 2008. Hoewel Hamlin over de beste auto beschikte stond hij in de slotfase onder druk van Juan Pablo Montoya die als tweede eindigde. Montoya is inmiddels over de teleurstelling van de Brickyard 400 heen. Juan Pablo Montoya: “Mijn doel is om in de Chase naar de Cup te geraken. Alleen het puntenklassement is belangrijk.” Met zijn tweede plek op Pocono bezet Montoya de 8e plek. “Kyle Busch heeft dit jaar drie races gewonnen en hij komt niet eens meer voor de Chase in aanmerking” aldus Montoya. Er zijn immers nog vijf races te gaan voordat de 12 deelnemers van de Chase bekend zijn.

Clint Bowyer eindigde met zijn Chevrolet als tweede nadat hij acht ronden voor het einde de leiding aan Hamlin moest afstaan. Penske coureur Sam Hornish Jr. behaalde op Pocono zijn beste Cup resultaat door als derde te eindigen. Ondanks het verwisselen van een carburateur finishte regerend kampioen Jimmie Johnson als 13e en mocht van geluk spreken dat hij enkele verloren rondes goed maakte. Overigens was Johnson een druk bezet man, want ook een bezoek aan President Obama stond op het programma. Dit ter ere van zijn Sprint Cup titel in 2008.

Tony Stewart die na een crash in de trainingen als laatste startte behaalde een keurige tiende plek en voert voorlopig het klassement aan. Voor winnaar Hamlin was het een emotionele overwinning. Afgelopen vrijdag overleed zijn grootmoeder en de Toyota-coureur kon zijn emoties nauwelijks bedwingen en liet de waterlanders dan ook lopen.

hamlin_pcoono
Denny Hamlin moest ruim 50 races wachten voordat hij weer in Victory Lane stond.