BTCC

Div: Sport Kort: BTCC en 100ste race Indy Lights

cunningham_wint_kentucky

Naast de uitgebreide verslaggeving over het internationale geweld van de DTM, IndyCars, Superleague Formula en het Nederlandse Dutch Power Pack, hier een Sport Kort over afgelopen weekeinde met de Indy Lights en het BTCC.

Tekst: Marc Kok
Foto: indycar.com

Indy Lights
In deze opstapklasse naar de ‘echte’ IndyCars was er een feestje te vieren. De Indy Lights kenden op Kentucky hun 100ste wedstrijd uit de historie. De eer was voor Wade Cunningham (zie foto) om deze jubileumeditie te winnen. Cunningham, die in zijn carrière al 716 ronden aan de leiding heeft gereden in de Indy Lights, noemde ondanks zijn zege de race zwaar. "Sebastian Saavedra zat continu dicht bij me in de buurt, dus ik kreeg het niet cadeau’’, aldus Cunningham over het gevecht met de uiteindelijke nummer twee. Fans van vrouwelijke coureurs konden eveneens juichen, want Ana Beatriz pakte de derde stek. Cunningham en Saavedra zijn nu flink ingelopen op klassementsleider J.R. Hildebrand, die vanwege mechanische problemen uitviel.

BTCC
Op Snetterton kwamen afgelopen weekend de rijders uit het Britse Touring Car Championship in actie. Fabrizio Giovanardi was de man van het weekend. Met twee zeges en een tweede stek was hij tijdens de drie verreden manches de man in vorm. Met een zege, een runner-up positie en een vijfde stek bleef klassementsleider Colin Turkington redelijk in het kielzog van de ontketende Giovanardi. Laatste genoemde knabbelde natuurlijk wel wat van zijn achterstand af. Hij staat tweede met 165 punten, terwijl Turkington er 182 heeft verzameld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet