Formido Swift Cup

Swift Cup: Niels Langeveld pakt dubbel op Zandvoort

480_podium2_0563

Hij moest ruim anderhalf jaar lang wachten op zijn eerste zege in de Formido Swift Cup; om zijn tweede te grijpen had hij minder dan 24 uur extra nodig. Niels Langeveld reed vanmiddag van start tot finish op kop en pakte gedecideerd de winst. "Het was zwaar’’, zei de winnaar na afloop. "Maar ik zei continu tegen mezelf: Koppie d’r bij Niels, geen foutjes maken, dan komt het helemaal goed.’’

Tekst: Marc Kok
Foto's: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Chris Schotanus

480_swift_chris

Bij de start van de tweede manche is Niels Langeveld, net als gisteren, goed weg vanaf de pole. Hij pakt de kop voor Pieter Schothorst, Mark van der Aa en Marcel Dekker. Jeroen Slaghekke is vijfde voor Marth de Graaf, terwijl Sandra Douma op P7 de eerste dame is. Daan Stots, Niels Kool en Kim van den Berg completeren de toptien.

480_slaghekke_achter_7995

Winnen? Verliezen!
In de tweede ronde probeert Jeroen Slaghekke een plaatsje te winnen. Maar zijn actie loopt averij op, aangezien hij er bij die poging twee verliest en terugvalt naar plek 7 achter Marth de Graaf en Sandra Douma. Niet veel later pakt Jeroen, met Pinksteren nog tweevoudig racewinnaar, echter weer een plekje terug.

Van de baan
In het tweede gedeelte van het veld gaan Joost van den Akker en Maaike de Wit even de baan af. Beide rijders kunnen wel door, maar verliezen door de actie tijd. Niet veel later moet Joost echter toch opgeven en wordt zijn rode bolide weggesleept door de marshals.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet