Clio Cup

Clio Cup: Sandra van der Sloot wint na diskwalificatie Christiaan Frankenhout (update)

480_r1_start

Christiaan Frankenhout bewees bij de eerste Dunlop SportMaxx Clio Cup-race zijn veelzijdigheid door tijdens zijn ‘invalbeurt’ bij HTP Racing vanaf een zevende startplaats na een aantal fraaie inhaalacties onbedreigd naar de zege te rijden. Na afloop werd de winnaar echter gediskwalificeerd omdat het ballastgewicht in zijn auto niet goed vastzat. Daardoor ging de winst alsnog naar titelkandidaat Sandra van der Sloot die als tweede de finish passeerde en haar grootste concurrent Melvin de Groot één plaatsje voorbleef. Robert van den Berg erfde de derde positie. In de Olympia Cup reed René Steenmetz een uitstekende race en stelde met een vijfde plaats (later dus vier) algemeen de zege veilig. De als tweede in de Olympia Cup afgevlagde Wilbert van den Burg kreeg een tijdstraf waardoor Tim van Gog als tweede op het podium mocht plaatsnemen. De derde plaats kwam daarmee in handen van Dennis de Borst.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus

Door de omgekeerde volgorde van de top acht uit de kwalificatie mag René Steenmetz, leider in de tussenstand van de Olympia Cup, in de 45 minuten race vanaf pole position vertrekken, gevolgd door Michael Bleekemolen, Wilbert van den Burg, Marcel Duits, Sandra van der Sloot, Melvin de Groot, Christiaan Frankenhout en Robert van den Berg.

De betere start is voor Bleekemolen die met al zijn ervaring de kop pakt, gevolgd door Steenmetz en Van der Sloot. Addie van de Ven en Marco Bikkers zoeken in de Tarzanbocht de grindbak op en moeten hun weg achter het veld vervolgen. Een uitstekende eerste ronde is er voor Frankenhout die weet op te klimmen naar plaats vier terwijl Van den Berg als tijdsnelste verrassend blijft steken op plaats acht. Eerste uitvaller is Alexander Keijzers die in de tweede ronde zijn Clio met een kapotte motor aan de kant moet zetten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet