WTCC

WTCC: LADA in World Touring Car Championship in 2006

In 2006 viert de grootste autofabrikant van Rusland, LADA Avtovaz, zijn veertigste verjaardag. De fabrikant, die hoofdzakelijk is gevestigd aan de oevers van de Wolga, heeft de intentie om deel te nemen aan het World Touring Car Championship (WTCC) in 2006.

Tekst: PR

Deelname aan het WTCC, dat een zeer hoog internationaal niveau kent, is een logische uitbreiding van LADA’s activiteiten. Door deelname laat LADA zien over welke technische expertise men beschikt en ondersteunt men de imagocampagne, die wordt gevoerd door Vitaly Vilchik, de directeur van Avtovaz. “ Het doel is het merkimago op alle Europese en internationale markten te verbeteren. Dit proberen we onder andere te bereiken door deel te nemen aan de autosport”, aldus Vilchik. “LADA heeft al 35 jaar ervaring in de motorsport, maar hoofdzakelijk in eigen land en is daardoor niet bekend bij internationaal publiek. Door de driejarige overeenkomst voor het WTCC zal dat veranderen.”

Het twee auto’s sterke LADA WTCC Racing Team zal worden gerund in samenwerking door MTEC SPORT uit Duitsland en de motorsport afdeling van LADA, die al veel ervaring heeft met het Touring Car in Rusland.

Roelof Noordman, directeur van LADA Holland, is zeer positief over het feit dat LADA in het WTCC zal uitkomen. “Volgend jaar komt in Nederland de Kalina op de markt. Door deelname aan het WTCC zal men meer bekend worden met het merk en ook het imago zal een positieve impuls krijgen. De deelname beschouw ik als de nieuwe start van LADA binnen Europa. Door de komst van de volledig nieuwe Kalina volgend jaar, en de Priora in 2007, heeft LADA de potentie om weer een rol van betekenis te gaan spelen op de Europese automarkt.”

Ook Norbert Ruths, directeur van de WTCC, is blij met de komst van LADA binnen het WTCC: “We zijn zeer trots dat Avtovaz in samenwerking met MTEC SPORT dit internationale programma naar Duitsland brengt.” Het eerste jaar zal een testjaar worden voor het LADA-team, om in 2007 met de nieuwe LADA Priora aan de start te verschijnen. Rijders voor het team zullen worden gezocht in zowel Europa als in de VS en worden in de winter van 2005 bekendgemaakt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet