Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Michael Schumacher mag toch testen

Grazie_Schumacher_6032

Michael Schumacher mag toch een dag testen in de Ferrari F60. Dat heeft de FOTA via vice-president John Hewitt bekend gemaakt via SpeedTV. Alleen Williams en Force India kunnen de test nog voorkomen, zij zijn geen lid van de FOTA en moeten dus zelf toestemming verlenen.

Tekst: PR, foto: archief 2006

Ferrari had de teams om toestemming gevraagd, aangezien er teveel nieuw is aan de auto ten opzichte van de auto uit 2007. In deze laatste auto maakt Schumacher dit weekend al de nodige testkilometers op Mugello. Deze test is mogelijk, omdat In de reglementen niet wordt gesproken over testen in een ouder model.

Alleen Williams of Force India kunnen de test in de F60 nog voorkomen, want slechts bij unanieme toestemming van alle deelnemers kan een uitzondering op de regels worden gemaakt.

De meningen over de terugkomst van Schumacher zijn verdeeld:

Lewis Hamilton vindt het geweldig dat hij terugkeert: “Ik vind het een eer om eindelijk tegen hem te kunnen racen, ik wens hem veel succes”.

Jos Verstappen vindt het logisch: “Wie zou het anders moeten doen”, zegt hij op zijn website.

Alain Prost verbaasde zich: “Ik vind het een vreemde beslissing, waarschijnlijk doet Michael het omdat hij Ferrari wil helpen”.

Niki Lauda is echter harder in zijn oordeel: “Hij kent Valencia niet, de nieuwe auto niet, hij mag niet testen en de Ferrari is geen topper”. (zijn uitspraak is van voor de test bekend werd, red.)

Willy Weber was eerder al kritisch: “Het is een gok en dat is Michael’s stijl niet”.

Ralf Schumacher tot slot is uiteraard wel positief: Eindelijk goed nieuws, dit is het beste dat er kon gebeuren voor de Formule 1”.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet