Diversen

Div: Zeer afwisselend programma bij AutoMaxx versus Dutch Power Pack

dutch_gt4_start

De maand augustus gaat voor autosportliefhebbers goed van start. In het weekend van 1 en 2 augustus vindt een nieuw evenement plaats op Circuit Park Zandvoort. Onder de naam AutoMaxx versus Dutch Power Pack zijn er zowel raceklassen uit het Dutch Power Pack als de competities van AutoMaxx.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Een van de hoofdattracties is ongetwijfeld het Tango Dutch GT4 Championship. De eredivisie van de nationale racerij kent een spannend seizoenverloop. Weliswaar leidt Christiaan Frankenhout met zijn Porsche 997 GT4 de dans om de titel, maar van het vroegtijdig binnenhalen van het kampioenschap is nog geen sprake, met rappe achtervolgers als Bas Schothorst (Porsche 997 GT4), Sebastiaan Bleekemolen (BMW M3 GT4) en Danny van Dongen (Corvette) zal Frankenhout nog vol aan de bak moeten. Daarnaast heeft Allard Kalff met zijn Ford Mustang FR500C laten zien dat hij kan meestrijden met de top, net als Menno Kuus met de Ginetta G50.

Clio’s
Met de Dunlop SportMaxx Clio Cup staat er een spannende merkencup op het programma. Ook hier is de strijd om de titel spannend te noemen. Sandra van der Sloot leidt met 96 punten, maar Melvin de Groot lijkt vooral aan een sterke tweede seizoenshelft begonnen te zijn en volgt op slechts zes punten. Ook Sheila Verschuur, Ronald Morien en Addie van de Ven zijn in de race om de titel en zullen dus tijdens AutoMaxx versus Dutch Power Pack goed willen scoren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet