IndyCar

IRL: George nog steeds perplex over ontslag

De man die NASCAR naar de Indianapolis Motor Speedway haalde ontbrak gisteren tijdens de Brickyard 400. De voormalige CEO van de IMS verbleef in Edmonton bij het team van Vision Racing dat zijn eigendom is. Op de website van Vision Racing schreef Tony George de frustraties van zich af.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s Honda Racing /IRL

tg_en_laura
Laura en Tony George. De voormalige IRL baas schreef op de webstie van zijn team
de nodige frustraties van zich af.


George begrijpt het nog steeds niet
Tony George begrijpt nog steeds zijn gedwongen vertrek niet. Zijn zus Nancy was hierover op de Speedway duidelijk. “Ik ben het ermee eens!” antwoordde zij tegenover de media. Hoewel George zijn opvolgers Jeff Belskus van de Indianapolis Motor Speedway Corporation en Curt Brighton van Hulman&Company steunt, denkt hij dat zij niet de juiste leiders zijn. Het gaat er mij niet om wie het bedrijf gaat managen maar wie het gaat leiden. En dat is een behoorlijk verschil!”

Op de Indianapolis Motor Speedway onthield men zich van commentaar op de uitlatingen die George net 2 uur voor de start van de Brickyard 400 lanceerde. George adviseerde de fans om de website van Vision Racing de komende tijd in de gaten te houden omdat hij met nog meer commentaar naar buiten zal komen.

In zijn verklaring wees Tony George erop dat vrijwel alle teambazen in zowel Champcar als de IRL teveel financieel afhankelijk waren van de organisatoren.” Aan het eind van 2008 werd het duidelijk dat het opgaan van Champcar in de IRL wel wat steun in de rug betekende maar dat de financiële crisis en de globale markt behoorlijk wat tegenwind gingen opleveren. In de herfst van 2008 begon het bij de teams te rommelen en zij verwachtten steun van de IRL om hun programma’s voort te zetten” schreef George in een verklaring.Hij beklemtoonde dat de Hulman George familie, die in 1945 de Speedway kocht, zich dat niet kon veroorloven.

“In tegenstelling tot wat sommige mensen denken heeft onze familie geen onbeperkte middelen om in de IRL te storten” schreef George.

carpenter_vision_racing
Vision Racing is eigendom van Tony en Laura George alsmede de acteur Patrick
Dempsey.

De afgelopen maanden vervielen er ruim 60 functies op de Speedway. Ook Tony’s vrouw Laura moest het veld ruimen. Vision Racing is eigendom van Tony George en de acteur Patrick Dempsey.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet