Diversen

Sport Kort: Formule BMW, Indy Lights, Formula Master en Super GT

top3_indy_lights_edmonton1

Naast de Formule 1 en de Porsche Supercup kwamen afgelopen weekend ook de Formule BMW en de Formula Master in actie op de Hungaroring. En hoe verging het de Indy Lights en Super GT’s? Lees het hier in Sport Kort.

Tekst: Marc Kok
Foto's: indycar.com en Mucke Motorsport

Indy Lights
J.R. Hildebrand is momenteel ‘the man to beat’ in de Indy Lights. De nummer één van het klassement leidde de wedstrijd in Edmonton van start tot finish en pakte daarmee zijn derde zege van het seizoen. Hij vergrootte tevens zijn koppositie in het tussenklassement op teamgenoot Sebastian Saavedra (die derde werd) van 51 tot 69 punten. De nummer twee in Edmonton was Indy Lights rookie Richard Philippe. Zie boven de podiumfoto.

jack_te_braak_hungaroring

Formule BMW
Michael Christensen was de absolute heerser op de Hungaroring. De Deen van Mücke Motorsport veroverde twee polepositions, beide zeges en was tevens een tweetal keer de man met de snelste raceronde. Christensen deed daarmee uitstekende zaken in het algemeen klassement. Hij heeft nu 11 punten voorsprong op Felipe Nasr. In de Formule BMW doen ook de Nederlanders Robin Frijns en Jack te Braak (zie foto hier boven) mee. Laatstgenoemde kende zijn persoonlijk beste weekend van het seizoen, door twee keer als achtste te finishen. Robin Frijns, die in de eerste race net het podium miste en als vierde werd afgevlagd, behoort dit jaar tot de toppers. Hij staat derde in het tussenklassement en gaat riant aan kop in de Rookie Cup.

Formula Master
Paul Meijer was afgelopen weekend ook actief op de Hungaroring. De Nederlander reed voor AR Motorsport in de Formula Master. Meijer pakte in race 1 een 6de stek, om vervolgens in de tweede manche een mooie podiumplaats te pakken. Hij finishte op anderhalve seconde van winnaar Afanasiev als tweede. Zijn teamgenoot Kelvin Snoeks kwam niet verder dan een 14de plaats en een uitvalbeurt.

Super GT
De Super GT is een toerwagenkampioenschap in Japan dat sinds 1994 bestaat. Bekende namen als onder meer Ralf Schumacher en Pedro de la Rosa hebben vroeger geparticipeerd in deze divisie. Afgelopen weekend kwamen de Super GT’s uit op de baan van Sugo. In de GT500 klasse was het duo Satoshi Motoyama en Benoit Treluyer het beste op dreef. Na bijna twee uur racen hadden zij als eerste de 300 kilometer afgelegd. André Couto en Kohei Hirate gaven 21 tellen toe. In de GT300 waren van de 21 Japanse koppels de heren Mitsuhiro Kinoshita en Masami Kageyama de winnaars.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet