IndyCar

IRL: Wil Power wint Edmonton. Doornbos 9e

Part-time Penske-coureur Wil Power behaalde een dominante zege in Edmonton. De “tijdelijke vervanger” van Helio Castroneves werkt dit seizoen slechts een beperkt programma van enkele wedstrijden af. “Het is natuurlijk prachtig om te winnen. Zeker als je elke week bij Penske weer moet aankloppen om te rijden” aldus een overgelukkige Power.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s Honda Racing USA/IRL

edmonton_wp_race
Wil Power op weg naar de zege in Edmonton.

Power dominant in Edmonton
Power pakte in Edmonton en leidde van start tot finish. Geen enkele rivaal vormde voor de Australiër een echte bedreiging. Door een crash van Tomas Scheckter in de slotfase moest de wedstrijd onder neutralisatie worden beëindigd. Power’s teamgenoot Helio Castroneves eindigde als tweede, gevolgd door Ganassi-coureur Scott Dixon die leiding in de stand om het kampioenschap overnam. Ryan Briscoe pakte voor Team Penske de vierde plek terwijl Dario Franchitti als vijfde eindigde. De Schot was niet erg te spreken over Marco Andretti, die traditioneel geen ruimte gaf. Franchitti: “Toen ik Marco op een ronde trachtte te zetten kreeg ik bepaald niet veel hulp van hem. Toen ik in Watkins Glenn eerder deze maand op een ronde achterstand reed heb ik hem geholpen. Maar hij verknalde hier mijn race voor zeker 10 ronden. Ik zal dit onthouden!”

edmonton_kanaan
Angstige momenten voor Tony Kanaan in Edmonton.

Pitbrand Tony Kanaan
De Braziliaan Tony Kanaan werd in de 34e ronde het slachtoffer van een pitbrand toen de tankinstallatie voor problemen zorgde.. Het gevolg was dat Kanaan in de cockpit een douche vol ethanol ontving. Bij het naburige Team Penske reageerde men snel en bluste men de brand met water en brandblussers. Kanaan liep bij deze actie lichte tweedegraads brandwonden aan zijn handen en het gezicht op. Kanaan kon niet bevestigen of hij .a.s weekend in Kentucky van de partij zal zijn. Tony Kanaan: “Ik heb nog nooit brandwonden opgelopen. Ik heb met gebroken armen en ribben geracet, en dat waren blessures die veel erger waren. Maar eigenlijk ben ik niet van plan om uit te stappen.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet