Clio Cup

Clio Cup: Mike Verschuur junioren kampioen (lang)

 2276_verschuur

Het kampioenschap in de Dunlop SportMaxx Clio Cup 2005 werd in het vorig raceweekend al beslist. Allard Kalff pakte de overall titel, terwijl de talentvolle Mike Verschuur de Junior-titel voor zich opeiste. Daarmee werden de laatste twee races tijdens de @Home Finaleraces doorslaggevend voor de rijders, die streden om de navolgende plekken in het klassement. Mario Bik trainde als snelste voor de eerste race, die ditmaal op zaterdagmiddag werd verreden.


Tekst: Jakob Dekker m.m.v. Daan Jeuken
Foto's: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


 0751_start_bik

Boeing-piloot Bik
Op de vraag van Autosport.nl waar die snelle ronde vandaan kwam kregen we een verrassend antwoord. “Ik heb eerder deze week van de KLM te horen gekregen dat ik volgende maand op een 747 ga vliegen. En dat gaf zo’n enorme boost, dat die pole er vanzelf kwam”, aldus piloot Bik. Toch lukte het hem niet om die positie vast te houden. Berend Gesman passeerde hem al vrij snel. “Eerlijk gezegd zag ik hem niet aankomen”, erkent Bik. Meer fataal was de kleun die Tim Buys hem uitdeelde. “Dat was in de Marlboro-bocht en als gevolg daarvan stuurde mijn auto niet meer zoals daarvoor. Ik was een deel van mijn grip kwijt en eindigde als achtste.”

 3330_tikje

Gesman wint
De winst ging in die eerste race dus naar Berend Gesman. “Eigenlijk was het een logisch vervolg op de vrije training en de kwalificatie. Ik had een goed gevoel in de auto en tijdens de tijdtraining ging ik als vergif. Ik was dus ook niet verbaasd over die tweede startplaats. Zelfs het inhalen van Mario Bik ging redelijk makkelijk en daarna heb ik mij geconcentreerd op mijn race. Geen fouten maken en zo als eerste finishen. Mijn eerste overwinning van dit jaar en kostbare punten voor het kampioenschap”, aldus de rijder uit Woubrugge.

 0770_gesman
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet