Formule 2

GP2 :Eindelijk Giedo!

Giedo van der Garde behaalde op de Hungaroring een prachtige overwinning waarbij hij de gehele wedstrijd onder druk stond van Super Nova-coureur Luca Filippi.

Tekst: Willem J. Staat/PR
Foto: GP2
giedo_hungaroring


Fraaie zege van der Garde op de Hungaroring.
Giedo van der Garde behaalde op de Hungaroring een prachtige overwinning waarbij hij constant onder druk stond. Gedurende de gehele wedstrijd bedroeg de marge tussen beide koplopers slechts enkele tienden van seconden. Zelf een neutralisatie kon Van der Garde niet van de zege weerhouden. Na de herstart behield hij het hoofd koel en versloeg Filippi met 0.385 seconden. Javier Villa zag na een spin de derde plek in rook opgaan en viel naar de vijfde plek terug, waardoor Lucas di Grassi en Romain Grosjean respectievelijk als derde en vierde eindigden. Davide Rigon die vanaf pole vertrok werd door Pastor Maldonado getorpedeerd, Maldonado kreeg voor zijn acties een “drive-through” opgelegd. Nico Hülkenberg, die gisteren dominant was eindigde als negende en net buiten de punten. Het laatste te verdelen punt ging naar Alvaro Parente voor het team van Ocean Racing.

"Dit is echt fantastisch", jubelde Giedo na de race. "Dit is zo heerlijk voor het team. Ik kan me geen betere manier verzinnen om de zomerstop in te gaan. Ik had weer een superstart en kon in de eerste ronde gelijk een gaatje slaan, maar al snel werden de achterbanden iets minder, waardoor de jongens achter me de aansluiting weer konden vinden. Je weet in zo'n geval dat je op een circuit als dit geen enkele fout mag maken. Maar ik was enorm geconcentreerd en liet me niet van de wijs brengen."

"We hebben als team een paar moeilijke races gehad en deze overwinning is ontzettend belangrijk. We hebben dit weekend een paar dingen aan de voorkant van de auto veranderd en dat heeft zich dik uitbetaald. Het is erg goed voor ons zelfvertrouwen en de ideale manier om de vakantie in te gaan. Fantastisch."

Het GP2-veld heeft nu vier weken vakantie en zal in het weekend van 23 augustus weer in actie komen, dan in de straten van het Spaanse Valencia.

Uitslag
1 - Giedo Van der Garde - iSport - 28 ronden 44'17"552
2 - Luca Filippi - Super Nova - 0"385
3 - Lucas Di Grassi - Racing Engineering - 1"078
4 - Romain Grosjean - Barwa Addax - 1"699
5 - Javier Villa - Super Nova - 2"0
6 - Alvaro Parente - Ocean - 3"4
7 - Nico Hulkenberg - ART - 3"7
8 - Kamui Kobayashi - Dams - 4"0
9 - Davide Valsecchi - Durango - 4"8
10 - Karun Chandhok - Ocean - 10"3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet