BMW 130i Cup

BMW 130i Cup nieuwe nationale merkencup

Voor trouwe bezoekers van WWW.AUTOSPORT.NL is het geen nieuws dat er volgend jaar een merkencup rond de BMW 130i komt. Tijdens de @Home Finaleraces werd er meer bekend rond de auto en de klasse. Iedereen die al wat langer in de autosport rondloopt zal niet verbaasd opkijken bij het doorlezen van de plannen rond de Cup. Met andere woorden: de hele opzet zit logisch en voorspelbaar in elkaar. Het meest opmerkelijk is de bandenkeuze. Niet Dunlop, niet Michelin maar Pirelli gaat het rubber leveren. Verwacht mag worden dat de BMW 130i Cup een serieus snelle klasse gaat worden, die qua rondetijden en qua kosten een plekje tussen de Dunlop SportMaxx Clio Cup en de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge gaat innemen.

 BMW 130i 02


De BMW 130i Cup is geen importeursklasse, zoals bijvoorbeeld de Shell Helix SEAT Cupra Cup. Circuit Park Zandvoort is de motor achter de Cup, net als dat bijvoorbeeld het geval is bij de Dunlop SportMaxx Clio Cup. BMW Nederland zorgt voor technische ondersteuning en levert via BMW Financial Services een vorm van financiering.

 BMW 130i 04


De initiatiefnemers hebben getracht om de deelname zo betaalbaar mogelijk te houden. Dat betekent onder meer dat er zoveel mogelijk met standaard onderdelen wordt gewerkt en dat de deelnemende teams hun auto(‘s) niet compleet raceklaar aangeleverd krijgen. De BMW’s worden geleverd met een aantal relatief eenvoudig te monteren losse onderdelen, dit om de aanschafkosten te beperken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet