Porsche Cups

Porsche Supercup: Zege voor Rast.Bleekemolen derde

De Porsche Supercupwedstrijd op de Hungaroring heeft een overwinning opgeleverd voor René Rast die de wedstrijd volledig domineerde en won onbedreigd.Voor Rast was het zijn derde overwinning in de Porsche Supercup dit seizoen. Jeroen Bleekemolen eindigde als derde en behoudt de leiding in het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat

Derde seizoenszege voor René Rast
Rene Rast nam direct de leiding gevolgd door Jan Seyffarth en Jeroen Bleekemolen en Rosina. Rast en Seyffarth konden direct wat afstand nemen van hun achtervolgers. Bleekmolen kwam vanaf de tweede ronde onder druk te staan van Rosina, Faulkner en Patrick Huisman. Daarachter volgden Cunill, Siedler en William Langhorne, die een fraai duel om de achtste plek uitvochten. Richard Williams die op enige afstand op de elfde plek volgde moest in de 14e ronde met een gebroken wiel opgeven. Jeroen Bleekemolen kon in de zevende ronde ook wat afstand van zijn belagers nemen terwijl Patrick Huisman een “drive-through” penalty moest ondergaan waardoor Cunill de zesde plek a.h.w in de schoot geworpen kreeg. Patrick Huisman eindigde uiteindelijk als 11e.

Vanaf de negende ronde begon Bleekemolen druk uit te oefenen op Jan Seyffarth waardoor Rosina en Faulkner eveneens weer aansluiting kregen. Koploper René Rast profiteerde en kon daardoor zijn voorsprong iets vergroten. In de allerlaatste ronde drukte Rosina zich aan Bleekemolen voorbij, maar Jeroen sloeg onmiddellijk terug en wist zijn derde plek op een prachtige manier te behouden. Rast won onbedreigd voor Seyffarth, Bleekemolen, Faulkner, Cunill, Siedler, Janak, Faisal en Langhorne.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet