Diversen

Div: Nieuw - VW Golf Endurance Cup

Volgend jaar wordt de nationale autosport versterkt met een VW Golf Endurance Cup. Deze klasse, met als hoofdrolspeler de VW Golf 5 met een 185 pk krachtige TDi-motor, zal samen met de Seat Endurance Cup gaan rijden. De betaalbare klasse rijdt dus onder de vlag van de Zomeravond Competitie. De officiële presentatie vindt plaats tijdens de Zandvoort 500, op 29 oktober op Circuit Park Zandvoort.

 vwgolfcup


De klasse is gebaseerd op de Poolse VW Castrol Cup, waarin met een door VW Racing Polen ontwikkelde Golf 5 (dus de huidige Golf) wordt geracet. De raceauto is gebaseerd op de VW Golf 5 met een 2,0 liter 16V TDi met140 pk. De auto’s rijden op 18 inch banden (!) van ZAC-huisleverancier Toyo.

15 verkocht

Volgens mede-initiatiefnemer Tom Meylink zijn er al vijftien auto’s verkocht, voor een bedrag van 28.500 euro raceklaar. “We hebben er 20 besteld, we hebben er alle vertrouwen in dat we de overgebleven vijf exemplaren ook snel kwijt zullen zijn”, aldus Meylink.
De auto’s worden door een grote Poolse VW-dealer gebouwd, ze worden in maart uitgeleverd. Het is de bedoeling dat elke auto door twee tot vier rijders worden gedeeld, zodat de kosten op een aangenaam laag Zomeravond Competitie-niveau blijven.
Geïnteresseerden wordt aangeraden om de ‘Zandvoort 500’ op 29 oktober te bezoeken, mede omdat tijdens dat evenement drie ‘Poolse’ Golfjes aan de start zullen verschijnen.
Kijk voor meer informatie op www.vwgolfcup.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet