Porsche Cups

Porsche Supercup: Pole Position voor René Rast. Jeroen Bleekemolen kwalificeert zich als derde

Veltins MRS Racing coureur René Rast behaalde op de Hungaroring zijn derde achtereenvolgende pole en versloeg gaststarter Jan Seyffarth met 0.200 seconden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Porsche

rast_q_hungaroing
Rene Rast op weg naar de pole.

Spannende strijd om de pole
Jeroen Bleekemolen had gedurende lange tijd de pole in handen, maar toen René Rast en Jan Seyffarth sneller waren kon hij jammer genoeg niet meer aanvallen en moest met een derde startplek voor de wedstrijd morgen genoegen nemen. De Ier Damien Faulkner die vorig jaar op de Hungaroring won kwalificeerde zich als vierde en behaalde daarmee zijn beste kwalificatieresultaat dit jaar. De Slowaak Stefan Rosina kwalificeerde zich als vijfde gevolgd door Patrick Huisman die in het verleden driemaal op de Hungaroing zegevierde. Als zevende en achtste kwalificeerden zich Jiri Janak en Supercup Rookie Siso Cunill, die evenals Jeroen Bleekemolen voor het team van Konrad Motorsport uitkomen. Voor Cunhill was het eveneens zijn beste kwalificatieresultaat dit seizoen.

René Rast: “Het was geen gemakkelijke kwalificatie, Maar ons team had wederom de beste strategie. In het eerste gedeelte was ik slechts vijfde en ik had er niet op gerekend dat ik nog naar voren zou rijden. Op het einde had ik toch nog een perfecte ronde. Als ik morgen een goede start heb, is een Start/Finish zege mogelijk.”

Jan Seyffarth: “De tweede sectie was erg goed. Ik ben iets te vroeg op het gras gekomen omdat ik de pole wilde halen en toen heb ik twee/drie tienden gemist. Wij zijn erg tevreden. Wij hebben bewezen dat we er met een perfecte auto gewoon bij horen terwijl wij op deze baan totaal geen ervaring hebben. Ik wil morgen proberen om als eerste weg te komen. Als dat lukt, dan is dat al een grote stap, want op deze baan kun je nauwelijks inhalen.”

jeroen_q_hungaroring
Jeroen was niet tevreden met zijn derde startplek in Hongarije.

Jeroen Bleekemolen: “Voor ons is het niet perfect gelopen. Hoewel we echt niet veel grip hadden, was ik gedurende lange tijd de snelste man op de baan. Toen René en Jan sneller waren ben ik met gebruikte banden nog eenmaal de baan opgegaan. Wij waren ervan overtuigd dat het nog kon en we zaten er dicht tegenaan, maar het lukte jammer genoeg niet meer! Ik hoop dat ik morgen een goeie start heb."

Kwalificatie
1. René Rast (GER), VELTINS MRS Racing, 1:49.min.442 sec.
2. Jan Seyffarth (GER), tolimit/Seyffarth Motorsport, + 0,200
3. Jeroen Bleekemolen (NED), Konrad Motorsport, + 0,225
4. Damien Faulkner (IRL), Walter Lechner Racing School, + 0,244
5. Stefan Rosina (SVK), Walter Lechner Racing School, + 0,335
6. Patrick Huisman (NED), SPS Performance, + 0,561


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet