Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Volle buit voor Menno Kuus en Tim Coronel (lang)

 kuus_tim

Tim Coronel en Menno Kuus zijn de grote winnaars van het laatste raceweekeinde van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Het duo, uitkomend voor Tempo-Team Racing, haalde alle drie de titels in de klasse binnen.


Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Tim Böhme en Boudewijn Pieters


 FInale

Voorafgaande aan de @Home Finaleraces was de strijd om de drie titels in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge nog onbeslist. Nog voordat het raceweekeinde begon was Menno Kuus echter al zeker van het kampioenschap bij de semi-pro’s. Olaf Manthey, de enige overgebleven rivaal van Kuus, zat tijdens het Finaleraces-weekeinde in de VS. Hij was daar betrokken bij het debuut van de Porsche RS Spyder in de American Le Mans Series. Duncan Huisman, teamgenoot van Manthey, hoorde pas enkele dagen voor de seizoensafsluiter dat hij ‘zijn’ Porsche met een andere teamgenoot moest delen. De keuze viel uiteindelijk op Sebastiaan Visser.

 3717 Huisman

De Zandvoortse coureur, dit seizoen uitkomend in de ELF BRL-V6, was niet de enige gastrijder in het veld. Pieter van Soelen debuteerde in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge als teamgenoot van Robert van den Berg, Ferry Duivenvoorde reed zijn eerste race in een Porsche GT3 Cup samen met Marcel Norbart. Pieter Dubois kunnen we inmiddels geen gastrijder meer noemen, hij verving wederom Olav Mol die Formule 1-verplichtingen had.

 1116 Bleekemolen

Moeilijke auto
Ferry Duivenvoorde heeft al een lange en succesvolle carrière achter de rug, maar hij reed nog nooit met een echte GT. “Ik ken Marcel Norbart al heel lang. Hij was mijn sponsor in mijn Citroën Saxo- en Alfa 156-periode”, blikte hij terug. “Zo kwam het contact tot stand. Het is mijn eerste race met een snelle achterwielaandrijver, mijn verwachtingen qua prestaties zijn daarom niet heel hoog. Mijn doel is de finish halen.” Het rijden met de Porsche valt niet mee, zo constateerde Ferry. “Het valt mij op dat de auto flink springt en hobbelt. In het Scheivlak komt de auto helemaal los. Deze klasse is echt het serieuze werk.” Ferry genoot. “Ik vind het echt super dat Marcel mij deze kans geeft.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet