Formule 3

Formule 3: Sterk ART komt traag op gang tijdens gastoptreden Britse F3 in Spa

art_f3_zv

Afgelopen weekend was Formule 3 Euro Series-leider Jules Bianchi onklopbaar op Zandvoort. Maar tijdens de kwalificatie voor de Britse F3-wedstrijd op Spa-Francorchamps kwam de ART-coureur niet verder dan stek 5. Renger van der Zande deed het in het 25-koppige veld beter en claimde startpositie 3.

Tekst en foto's: Marc Kok

jules_bianchi_zv
Jules Bianchi, afgelopen zaterdag in Zandvoort tijdens de meet & greet met fans.

Uitstapje
Bianchi en zijn ploegmaats van ART racen normaal gesproken in de Euro Series. Zo won de Fransman afgelopen weekend op Zandvoort nog beide verreden Euro Series-manches. Deze dagen participeert het succesvolle team ook in de Britse variant van de Formule 3. Bianchi klokte in Spa-Francorchamps de 5de kwalificatietijd.

valtteri_bottas_zv

Master niet in kop
Masters of F3-winnaar Valtteri Bottas rijdt ook voor ART. De Fin kwam op Spa-Francorchamps tijdens de ‘kwalli’ niet verder dan stek 7.

Tambay: ongelukje met voetbal
Het ART team komt tot nu toe met andere zaken in de headlines van Spa. Bij een potje voetbal tussen de coureurs viel rijder Adrien Tambay dermate hard op zijn hoofd, dat hij dit weekend niet kan racen. Het is momenteel zelfs de vraag of hij hersteld zal zijn voor de volgende Euro Series manche over een week in Oschersleben.

Carlin snel
De pole in Spa-Francorchamps is voor Daniel Ricciardo. Zijn teamgenoot bij Carlin, Max Chilton, claimde de tweede stek. Dit is het duo dat Renger van der Zande vanaf plek 3 zal moeten aanvallen. Voor de Nederlander is het tevens een kans om revanche te nemen op Jules Bianchi. De Fransman verpeste de kwalificatie van Renger (en nog drie andere rijders) tijdens de belangrijke Masters of Formula 3 door met opzet in de weg te rijden. Bianchi werd hiervoor overigens bestraft door op de starting grid teruggezet te worden van pole naar plek 6. Van der Zande moest door Bianchi's optreden starten vanaf P9 en wist daarmee dat Masters-winst niet meer mogelijk was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet