Formule 3

Formule 3: Controverse rond straf Renger van der Zande in Donington

renger_britse_f3

Het Britse Formule 3-kampioenschap is Het Kanaal overgestoken en verdwenen in de Ardennen voor een weekend op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Voor Renger van der Zande betekent dat een geweldige uitdaging, want het circuit behoort tot één van de favorieten van alle coureurs.

Tekst en foto: PR

Na de race op Donington van afgelopen weekend staat Renger opnieuw volop op de schijnwerpers, want zijn tijdstraf van race 2 zorgde voor flink wat discussie op het hoogste niveau. Renger passeerde raceleider Daniel Ricciardo op fraaie wijze, maar de Brit spinde toen hij zijn positie weigerde op te geven. Renger ontving een tijdstraf na de race, maar kreeg bijval uit onverwachte hoek. Ricciardo zelf zei namelijk dat zijn spin niet aan Renger te wijten was, maar aan hem zelf. Binnen de Britse autosportbond is er opschudding ontstaan over de straf, maar Renger wil zich nu gaan richten op de race op Spa.

Blij met bijval
"Natuurlijk ben ik blij met de bijval, maar ik richt mijn vizier nu op de race in België", zei hij. "Een geweldig circuit en een fantastische uitdaging. En dit weekend doet het Formule 3-team van ART mee. Dat team domineert al jaren in de Formule 3 Euroseries en hun deelname zorgt voor een extra ingrediënt in dit toch al geweldige seizoen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet