Formula Ford

Formule Ford: Veelvraat Dennis Retera pakt Nederlandse titel (lang)

Met een tweede plaats in race één achter Michel Florie stelde Dennis Retera na het Benelux kampioenschap ook de Nederlandse titel in de TOTAL Excellium Formule Ford veilig. De tweede wedstrijd leverde het lang verwachte duel op tussen de twee snelste rijders van dit jaar Retera en Florie. Retera besliste deze strijd in zijn voordeel terwijl Florie van de baan schoof. In de klasse First Division ging de winst tot twee keer toe naar Simon Knap. Met name in de tweede race ging hier een spannend gevecht met Auke Genemans aan vooraf. Jan Paul van Dongen mocht voor de tweede keer in vier weken de felicitaties in ontvangst nemen voor het behalen van de Nederlandse en Benelux-titel First Division.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


 1083 Retera Pak


Tijdens de Trophy of the Dunes stelde zoals verwacht Dennis Retera de Benelux-titel in het overall kampioenschap veilig. Met een voorsprong van 25 punten kon de Geva-rijder eigenlijk ook in het Nederlands kampioenschap weinig gebeuren. In de klasse First Division veroverde Jan Paul van Dongen zowel de Benelux als de Nederlandse titel. Althans dat dacht de man uit Zandvoort.

 1324 Van Dongen


Na de laatste wedstrijd werd Van Dongens auto aan een nauwkeurige inspectie onderworpen en bleek de drukgroep 40 gram te licht te zijn. De daaropvolgende diskwalificatie werd een week voor de Finaleraces bekend en betekende dus meteen dat de titelstrijd weer open was. Van uitstel hoefde echter geen afstel te komen. Een paar punten tijdens de eerste wedstrijd van de Finaleraces moesten Van Dongen alsnog de titels bezorgen.

 1025 Koen


Nieuw
Helaas ontbrak de wel ingeschreven Michael Mason, maar mocht de Formule Ford-familie in Koen Bogaerts wel weer een nieuw gezicht verwelkomen. Na een zeer geslaagde test bij Geva Racing mocht de voormalig karter en deelnemer aan de Mini Endurance Cup tijdens de Finaleraces zijn wedstrijddebuut maken. Terug van (lang) weggeweest was Isaac van der Slik. De First Division kampioen van 1998 vierde zijn tienjarig autosportjubileum met een eenmalig Formule Ford optreden. Zijn auto? De inmiddels bij Vuik Racing in bezit zijnde ex Helmert Jan van der Slik Mygale!

 1032 Isaac

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet