Benelux Racing League

ELF BRL-V6: Bleekemolen pakt de dubbel. Verrassende ontknoping bij BRL Light (lang)

 1354 Jeroen


Met een dubbele overwinning in de ELF BRL-V6 heeft Jeroen Bleekemolen na het Benelux kampioenschap ook de Nederlandse titel voor zich opgeëist. De titelstrijd in de ELF BRL Light-klasse kende een verrassende ontknoping. Francesco Pastorelli pakte op overtuigende wijze twee dagzeges. Voor het Nederlands kampioenschap was dit zelfs voldoende om de titel mee naar huis te mogen nemen. In het Benelux kampioenschap sprokkelde Marijn van Kalmthout met een vijfde en een tiende positie net voldoende punten bij elkaar om deze titel in bezit te krijgen. In beide kampioenschappen moest de als favoriet gestarte Gaby Uljee genoegen nemen met de runner up positie.


Tekst: Remco Scheelings
Fotografie: Tim Böhme en Boudewijn Pieters


 1358 Jeroen


De kansen
Jeroen Bleekemolen had tijdens de Trophy of the Dunes de Benelux-titel in de ELF BRL-V6 voortijdig voor zich opgeëist. In maar liefst drie kampioenschappen moest de hoofdprijs echter nog worden vergeven. Met een voorsprong van 18 punten en nog 44 punten te verdelen had Bleekemolen de beste papieren om ook de Nederlandse titel in de wacht te slepen. Na de schermutselingen bij de laatste wedstrijd was echter niets zeker. Zou de jongste Bleekemolen alleen maar voor de nog noodzakelijke punten gaan? Of was de eerzucht zo sterk dat hij uit was op revanche en het kampioenschap ten koste van Donald Molenaar wilde bekronen met een dubbele overwinning?

Spanning te snijden
In de ELF BRL Light was de spanning helemaal om te snijden. Tijdens de Trophy of the Dunes ging het er zowel op als naast de baan hard aan toe. In beide kampioenschappen leek de strijd zich toe te spitsen op het duel Marijn van Kalmthout, Gaby Uljee. In het Nederlands kampioenschap waren de beste papieren voor Uljee (13 punten voorsprong) terwijl in het Benelux kampioenschap Van Kalmthout een minimale voorsprong van 8 punten moest zien te verdedigen. Een op het oog kleine kans op de Nederlandse titel had Francesco Pastorelli. Op 17 punten van Uljee stond het jonge talent in het Nederlands kampioenschap op een derde positie.

 1319 Pastorelli


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet