Diversen

Div: Joey Hanssen na lekke band 15de op Sun Valley Speedway

Nadat autocoureur Joey Hanssen uit Horst een week geleden zijn eerste top 10 finish behaalde in de NASCAR Canadian Tire Series, reed hij afgelopen zaterdag de vijfde race van het seizoen op de Sun Valley Speedway. Vanwege pech met het materiaal kwam Hanssen niet verder dan stek 15.

Tekst: PR

In het begin van de 300 ronden tellende race was de door Prime Champ gesponsorde autocoureur uit het Limburgse Horst langzamer dan hijzelf had verwacht: "Helaas was er in het begin van de race een lange run onder groen en doordat de set up niet optimaal was, kwamen we op een aantal ronden achterstand’’, liet Hanssen weten.

Geweldige tweede run
Na een pitstop onder groen, waarbij naast banden en benzine de set up werd aangepast, had de coureur met zijn #40 Prime Champ Dodge Avenger een geweldige run. Tussen ronde 125 en 200 was Hanssen de snelste op de baan.
Later in de race had de “Mushroom kid” echter pech met zijn materiaal en finishte uiteindelijk als 15de als gevolg van een lekke band. Desalniettemin behoudt Hanssen de leiding in de Rookie of the Year competitie en staat hij 13de in het totaalklassement.

Voorprogramma Indy Car Series
Het 2009 NASCAR Canadian Tire Series seizoen continueert haar weg door het westen van Canada met als volgende race a.s. zaterdag 25 juli 2009 tijdens het Edmonton Indy weekend waar zij als voorprogramma dienen van de Indy Car Series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet