Belcar

DSMEC: Zege voor Marchal/Lumbeeck. Eric Stevens grote smaakmaker

In het kader van SF-weekend stond er ook een wedstrijd van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup op het programma. De combinatie Ron Marchal/Wim Lumbeeck behaalde met de AD Sport Viper een afgetekende zege. Grote smaakmaker was Eric Stevens die zich vanaf een 25e startplek met een door Brother Racing ingeschreven Clio zelfs naar de 6e plek algemeen wist op te werken. Vanwege de verplichte pitstop eindigde de man uit Maastricht uiteindelijk als tiende algemeen.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

finish_sf_weekend
Afgetekende overall zege voor de combinatie Marchal/Lumbeeck in de DSMEC
wedstrijd op Zolder.

Stevens smaakmaker in DSMEC
De strijd om de kop in de DSMEC 2 uurswedstrijd was snel beslist. Aanvankelijk nam Wim Lumbeeck met de Viper de kop maar viel naar de derde plek terug waardoor de Prospeed Porsche van Franz Lamot het commando overnam. Lumbeeck moest even aan de sequentiéle versnellingsbak van de AD Sport Viper wennen maar kwam daarna snel in zijn ritme. Daarna kon de combinatie Marchal/Lumbeeck onbedreigd naar de zege rijden. Ruben Maes kwam al in de vierde ronde met een afgebroken wiel binnen. De combinatie Maes/Van Oost viel met de RS Porsche 997 naar de achterste regionen terug. Een fraaie inhaalrace leverde uiteindelijk de derde plek algemeen op.Aanvankelijk mengde zich ook nog de Marcos van Euser/Versluis in de strijd om de kop, maar werd vanwege tweemaal teveel geluid van deelname uitgesloten.

poelmans_koude_banden
Slechte start voor Ben Poelmans

Tweede zege Saker
De door Saker Belgium ingeschreven Saker van de combinatie Jeuris/Van Rompuy pakte de tweede zege dit seizoen en versloeg daarmee de BMW 120d van De Vocht/Van Loo.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet