Sportscars

Sportscars: Porsche zegeviert bij debuut in LMP2 klasse op Laguna Seca

De Penske Porsche RS Spyder heeft bij zijn debuut in de LMES series op Laguna Seca afgelopen weekend in handen van Sascha Maassen en Lucas Luhr direct de LMP2 klasse gewonnen.

 ALMS Porsche RS Spyder

De gloednieuwe Porsche Spyder RS pakte direct de zege in de LMP2 klasse op Laguna Seca. Foto: Porsche

Zytek wint 4 Uursrace op Laguna Seca
De allerlaatste wedstrijd van het ALMS Kampioenschap leverde een overwinning op voor de combinatie Hayanari Shimoda/Tom Chilton met de Zytek 04S, de direct bij de start bij een crash betrokken was, maar het team wist zich in de vier uur durende wedstrijd uitstekend te herstellen.Na 2,5 uur wedstrijd nam de Zytek definitief de leiding over. Als tweede eindigden de nieuwe 2005 kampioenen Emmanuele Pirro en Frank Biela in hun Champion Racing Audi R8, gevolgd door de Lola van EX257 van Chris Dyson en Andy Wallace, allen met 164 ronden.

Porsche RS zorgt bij debuut voor spektakel
De gloednieuwe Porsche RS Spyder, die zich in handen van Sascha Maassen(D) en Lucas Luhr(MC)als vijfde gekwalificeerd had en tevens de pole in de LMP2 klasse(nieuw record) pakte, kon het tempo in de openingsuren goed bijhouden! De LMP2 Porsche lag geruime tijd in tweede stelling! Na drie uur wedstrijd gaf Maassen het stuur aan Lucas Luhr over, die de Penske Porsche RS als vijfde algemeen en eerste in klasse over de streep bracht. Maassen: "Het gaf mij een enorme kick dat ik de veel snellere LMP1 auto's kon bijhouden."De Porsche muntte direct bij zijn debuut uit in betrouwbaarheid, behalve vier routinestops kende het team geen enkel probleem.
Lucas Luhr na afloop: "Dit circuit behoort zeker niet tot mijn favorieten, maar dat we hier direct met de nieuwe Porsche RS winnen, dat is toch gewoon fantastisch!" Peter Kox eindigde samen met Pedro Lamy in de Aston Martin DB9 achter de onverslaanbare Corvettes als 9e algemeen en derde in de LMGT1 klasse.

UITSLAG
1. Hayanari Shimoda(J)Tom Chilton(GB) Zytek 04S1 LMP 1 164 ronden.
2. Emanuelle Pirro(I) Frank Biela(D) Audi R8 LMP 1 164 ronden
3. Chris Dyson(USA) Andy Wallace(GB) Lola EX257 AER LMP1 164 ronden
4. J.J. Lehto(SF) Marco Werner(D) Audi R8 LMP 1 163 ronden
5. Sascha Maassen(D) Lucas Luhr(MC) Porsche RS Spyder 163 ronden. 1e LMP 2
6.James Weaver(GB) Butch Leitzinger(USA) Lola EX257 AER LMP 1 162 ronden.

tekst Willem J. Staat
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet