Formule 3

Formule 3: Renger van der Zande voelt zich onterecht bestraft

renger_britse_f3

Renger van der Zande kende een enerverende middag op Donington Park. De coureur van Hitech reed in de eerste race in het teambelang en werd tweede achter teammaat Walter Grübmuller en in een regenachtige tweede race leek hij op weg naar een spectaculaire zege, tot de wedstrijdleiding roet in het eten gooide.

Tekst en foto: PR

"Dit was me het middagje wel", zei Renger na afloop. "In de eerste race reed ik voor het team en scoorden we een mooie dubbel voor Hitech op een droge baan. In race 2 begon het ook droog, maar kwam de regen na drie ronden. De safety car kwam naar buiten en toen die weer weg was, pakte ik op een geweldige manier de leiding. In de linkerbocht pakte ik Adriano Buzaid en in de rechter die daarna kwam ging ik voorbij aan Daniel Ricciardo. Ricciardo gaf echter niet op en we gleden tegen elkaar aan, waarop hij spinde. Dat was echt zijn eigen schuld, maar de wedstrijdleiding gaf me na de race een tijdstraf. Dat was echt volkomen onterecht en achteraf vonden ze dat zelf ook, maar het kon niet meer teruggedraaid worden."

Goed weekend team
"Maar goed, het was een goed weekend voor het team, want Walter is weer flink wat dichter bij de leiding in het kampioenschap gekomen. Hopelijk zetten we dit door in Spa, volgende week."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet