Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Baguette wint ook tweede race in Le Mans

Bertrand Baguette heeft ook de tweede race van de Formule Renault 3.5 in Le Mans op zijn naam geschreven. In de beginfase van de wedstrijd zag de Belg geen kans om Walker te passeren en zo de leiding over te nemen. Een uitgekiende pitstop zorgde er echter voor dat Baguette doorschoof naar de eerste positie. Deze plek kwam geen moment meer in gevaar en dus boekte Baguette zijn tweede zege van het weekend.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: PR


03109805_146_

Bij de start van de wedstrijd komt poleman Jon Lancaster slecht van zijn plek en valt terug naar de vierde positie. James Walker heeft zijn zaken beter voor elkaar en pakt resoluut de leiding, voor Baguette en Pic. Verderop in het veld zijn de druiven zuur voor Martinez. Nadat de rijder van Pons Racing gisteren een uitvalbeurt noteerde komt hij nu in de openingsronde in aanraking met een andere deelnemers en moet de pits opzoeken. Aldaar moet hij met schade opgeven en ziet andermaal dure punten verloren gaan.

Voorin het veld kan Walker ondertussen niet weglopen bij Baguette en Pic, die hem op de voet volgen. In de vierde ronde valt Pic plots ver terug. Langzaam rijdend kan de rijder van Tech 1 de pits bereiken, alwaar hij een lekke band laat vervangen.

Drie ronden later komt James Walker binnen voor zijn verplichte pitstop. Dit geeft de leiding nu over aan Bertrand Baguette. Lancaster ligt nu tweede, met Turvey in zijn kielzog. Ondertussen is Chris van der Drift ook bezig aan een goede wedstrijd. Gestart vanaf de 16e positie kan hij zich langzaam maar zeker naar voren vechten en ligt halverwege de koers op de zevende positie.

In de achtste ronde maakt ook Baguette zijn pitstop. Dit blijkt een duidelijk betere strategie want Baguette komt voor Walker de baan op met een behoorlijke voorsprong. In de 16e ronde hebben alle rijders hun stop gemaakt en is de conclusie dat Baguette de wedstrijd leidt met een voorsprong van ruim drie seconden op Molina.

De volgorde in de wedstrijd blijft hierna nagenoeg ongewijzigd en dus wordt Baguette net als gisteren als eerste afgevlagd. De Belg verstevigd hiermee zijn leidende positie in de tussenklassement van het kampioenschap. Molina komt als tweede over de finish, terwijl de aanstaande F1 piloot Jaime Alguersuari derde wordt. Chris van der Drift rijdt een prima wedstrijd maar krijgt vanwege het niet respecteren van de ‘track limits’ na afloop van de wedstrijd met een tijdstraf van 10 seconden en wordt hierdoor als 12e geklasseerd.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Le Mans – zondag 19 juli 2009

1. Bertrand Baguette, 30 ronden in 46:08.636
2. Miguel Molina, op 1.148
3. Jaime Alguersuari, op 3.758
4. Jon Lancaster, op 14.919
5. Fairuz Fauzy, op 16.286
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet