Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Wederom Vergne

Na zijn dominante zege van gisteren heeft Jean Eric Vergne zijn trucje nogmaals herhaald door ook de tweede manche van de Eurocup Formule Renault 2.0 in Le Mans op zijn naam te schrijven. De Fransman leidde van start tot finish en was hiermee zijn tegenstanders in de strijd om het kampioenschap, Albert Costa en Antonio Felix Da Costa, duidelijk te snel af.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: PR

03109805_280_vergne

Bij de start van de race is Vergne er direct als een komeet vandoor. Albert Costa kan met moeite volgen, terwijl Antonio Felix Da Costa op de derde stek rijdt. In de eerste chicane is het meteen al raak wanneer er een vijftal auto’s op elkaar knallen. Ook Nigel Melker heeft weer pech en wordt zowel van achteren als van opzij geraakt. De rijder van MP Motorsport moet zijn wedstrijd met schade staken. Zijn teamgenoot Daniël de Jong loopt in alle mêlee tot twee keer toe een lekke band op en moet de pits opzoeken.

De wedstrijdleider stuurt de safety car naar buiten, zodat alle wrakstukken opgeruimd kunnen worden. Na drie ronden wordt het veld weer vrijgegeven en wederom is Vergne er als een haas vandoor. Niet veel later verslikt Costa zich in zijn vechtlust om Vergne bij te benen. De Spanjaard raakt in een spin en moet zijn bolide daarna met schade in de pits parkeren. Hierdoor schuift Antonio Felix Da Costa door naar de tweede stek. De leider in het tussenklassement ziet concurrent Costa dus uitvallen en haalt het niet in zijn hoofd om een aanval op Vergne te plaatsen.

En dus blijft de volgorde aan de kop van het veld ongewijzigd en grijpt Vergne na 15 ronden voor de tweede maal van het weekend voor zijn thuispubliek de overwinning. Da Costa doet eveneens goede zaken voor het kampioenschap al grijpt de tweede stek, net voor teamgenoot Kevin Magnussen.

De volgende wedstrijd van de Eurocup Formule Renault 2.0 wordt verreden op de Nürburgring op 19 en 20 september.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Le Mans – zondag 19 juli 2009

1. Jean Eric Vergne, 15 ronden in 26:41.154
2. Antonio Felix Da Costa, op 1.602
3. Kevin Magnussen, op 6.072
4. Nathanaël Berthon, op 6.593
5. Ramez Azzam, op 9.709
DNF Nigel Melker
DNF Daniël de Jong
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet