Diversen

Div: SEAT Léon Supercopa: Varkenskop brengt Dillon Koster geen geluk

dillon_varkenskop

De tweede heat uit de SEAT Léon Supercopa heeft vandaag op Circuit Park Zandvoort nauwelijks een halve ronde geduurd. Er kwam een code rood nadat Dillon Koster en Petr Fulin de vangrail bij de Wilgenhaegebocht hadden platgereden. En dat terwijl Zandvoorter Koster, die overigens bij de klap niet gewond is geraakt, vooraf aan de race door zijn sponsor nog op een speciale manier succes was gewenst.

Tekst: Marc Kok
Foto: Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra

480_koster_zondag1_7762

480_koster2_7763

Local hero Dillon Koster moest (vanwege zijn uitvallen in de eerste manche) starten vanaf plek 19. Alleen Petr Fulin stond op de grid nog achter de Zandvoorter, die op zijn thuiscircuit wellicht nog terrein zou kunnen goedmaken. In de ochtenduren had Dillons sponsor Lau Michielse van Sartorius nog een opvallend iets voor Koster meegenomen. Koster kreeg een echte varkenskop overhandigd. "Want dat gaat Dillon geluk brengen’’, vertelde Michielse vooraf.

Boem is ho
Maar in de eerste ronde gaat het echter al mis voor Dillon Koster. Hij wordt onbeholpen naar buiten geduwd door Petr Fulin, waarna beiden regelrecht de bandenstapels van de Wilgenhaegebocht invliegen. Er wordt direct met een gele vlag gezwaaid en de safetycar komt de baan op. Erg jammer voor de Zandvoorter en enige Nederlandse deelnemer dat zijn race zo rap voorbij is.

Code rood
Niet veel later hangen de baanmarshalls op aanraden van de Race Control de rode vlag uit. Het veld stelt zich weer op bij de grid. Ondertussen worden de twee gecrashte bolides afgevoerd. Reden van de rode vlag is dat de vangrail is platgereden door Koster en Fulin. De race kan niet eerder hervat worden voordat de rail en de bijbehorende bandenstapels weer op orde zijn.
 
Herstart
Het oponthoud duurde uiteindelijk een dik half uur. Na de herstart konden de 15 ronden van de race worden vervolmaakt. Christian Bebion ging nog hard de grindbak van de Tarzan in.

480_williams_7778

Uiteindelijk pakte Shane Williemas de winst, voor Thomas Marschall (op 2,9 seconden) en Damian Sawicki (op 3,2 tellen).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet