NK Formule Renault

NK Formule Renault: Adieu Formule Renault (lang)

De laatste twee wedstrijden om het Nederlands Formule Renault kampioenschap zijn afgelopen weekend verreden tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Letterlijk de laatste wedstrijden, want het doek is definitief gevallen voor het NK Formule Renault.

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: Tim Böhme en Boudewijn Pieters


De kwalificatie voor de eerste wedstrijd wordt zaterdag onder zonnige weersomstandigheden verreden. Het is Renger van der Zande die zijn kampioenschapsambities kracht bijzet door de pole position te pakken. Van een ruime marge met zijn directe concurrenten is echter geen sprake. De gehele top zes zit namelijk binnen een halve seconde van de poletijd. “Helemaal top dat ik vandaag de pole heb gepakt. Morgen heb ik genoeg aan de derde plek om kampioen te worden. Ik heb vandaag de eerste klap uitgedeeld en zal morgen definitief het karwei afmaken”, aldus poleman Renger van der Zande.

 Race 1 - vd Zande voor

Beide races worden op zondag verreden. Bij de start van de eerste wedstrijd komt Renger van der Zande perfect van zijn startplek en pakt onbedreigd de leiding. Achter Van der Zande sluit Carlo van Dam aan. Hierachter laten Lammers, Strous, Bruins en Van der Ende een prachtig gevecht zien. Carlo van Dam zet alles op alles om de aansluiting bij Van der Zande te vinden, maar kan geen vuist maken.

 Race 1 - Bas Lammers actie

Ondertussen etaleert Bas Lammers zijn kunnen door de derde positie van Junior Strous over te nemen. De tweede helft van de race lijkt het gedaan met de actie op de baan. Renger van der Zande wint de wedstrijd en pakt hiermee tevens de Formule Renault titel. Het podium deelt hij met Carlo van Dam en Bas Lammers.

 Race 1 - vd Zande juichen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet