Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Baguette doet goede zaken in Le Mans

Dit weekend is het World Series by Renault circus neergestreken op het Bugatti circuit van Le Mans voor de vijfde ronde van het kampioenschap. Bertrand Baguette deed goede zaken voor wat betreft zijn kampioenschapambities door de eerste race van het weekend van start tot finish te leiden en er met de overwinning aan de haal te gaan.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: PR

03109805_151_podium_race_1

Marco Barba mocht de eerste wedstrijd in Le Mans vanaf de pole starten, maar kwam bij het doven van de lichten slecht van zijn positie en had het direct met Disabatino aan de stok. Barba zag de Italiaan langszij komen, maar vooral Baguette had flink geprofiteerd van de gevechten voor hem en lag nu aan de leiding. In de tweede bocht kwamen Zaugg en Nebylitskiy met elkaar in aanraking en moesten de race voortijdig verlaten. Aangezien hun bolides nog deels op het circuit stonden, besloot de wedstrijdleider om de safety car in te zetten.

Aan het einde van de tweede ronde kwam de safety car weer naar binnen. Baguette was alert en behield zijn leidende positie bij de herstart van de wedstrijd. Minder geluk had Chris van der Drift. De rijder van Epsilon Euskadi moest tijdens de safety car situatie noodgedwongen een pitstop maken na alle mêlee in de openingsfase van de race en viel hierdoor terug naar de laatste positie.

Hierna kon Baguette zijn voorsprong op zijn achtervolgers beetje bij beetje vergroten en wist zich tegen het einde van de race vijf seconden los te rijden ten opzichte van zijn achtervolgers. Achter de Belg was een fel gevecht gaande met de tweede positie als inzet. Disabatino kon Barba telkens maar ternauwernood van zich afhouden. Totdat Barba een tijdstraf van 10 seconden kreeg voor het afsnijden van een chicane.

Na 30 ronden behaalde Bertrand Baguette dus zijn eerste seizoenszege in de Formule Renault 3.5. Het podium deelde de Belg met Disabatino en Oliver Turvey. Chris van der Drift kwam als 15e over de finish.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
Le Mans – zaterdag 18 juli 2009

1. Bertrand Baguette, 30 ronden in 46:14.448
2. Pasquale Disabatino, op 4.870
3. Oliver Turvey, op 6.811
4. Jaime Alguersuari, op 7.378
5. Marco Barba, op 10.675
15. Chris van der Drift, op 33.454

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet