Clio Cup

Clio Cup: Verschuur wint, groot gevecht achter topdrie

 mike verschuur


Gisteren was hij al de snelste bij de Junioren, vandaag liet hij zien dat hij heel goed met de grote jongens mee kan. Vanaf pole position, verdiend met de snelste ronde in de eerste race, reed Mike Verschuur nar de overwinning. Hij hoefde zijn koppositie slechts enkele meters af te staan aan kampioen Allard Kalff, tot Verschuur zijn eerste plek weer terugpakte om hem daarna niet meer af te staan.


Tekst: Daan Jeuken, foto: Tim Bohme

Bij de start is het kampioen Allard Kalff die als een duveltje uit een doosje naar voren schiet. Vanaf de derde plek sprint hij naar de koppositie, maar Mike Verschuur pakt zijn eerste plek enkele bochten later weer terug. In ronde vier verliest Kalff ook nog de tweede plek aan Marc Koster, maar de derde plek komt niet meer in gevaar. Vanaf dat moment rijdt de topdrie haar eigen race.

“Het was een erg fijne race”, verklaarde nummer twee Marc Koster na afloop. “Mijn start was niet geweldig en ik verloor een plaats aan Allard. Toen doken we met zijn drieën de Gerlachbocht in en kreeg ik een beuk. Vanaf toen spoorde de wagen niet meer goed, maar ook Allard had problemen en uiteindelijk kon ik hem ook nog voorbij. Twee keer tweede finishen, is een mooie manier om het seizoen te finishen.

Maar het mooiste gevecht vindt zich achter de topdrie plaats. Dillon Koster, Oscar Middeldorp, Bertus Sanders en Tim Burys rijden daar achter elkaar, naast elkaar, langs elkaar en af en toe tegen elkaar. Er is geen pijl aan te trekken wie waar rijdt, want ongeveer elke bocht gaat er wel weer iemand een ander voorbij. Door het gesteggel kan ook Tim Buys aansluiten, maar wanneer hij zich in het gevecht probeert te mengen moet dat met een spin bekopen.

Uiteindelijk zijn het de teamgenoten Oscar Middeldorp en Berend Gesman die elkaar enkele bochten voor het eind elemineren, waardoor Dillon Koster op de vierde plek eindigt, voor Bertus Sanders, Oscar Middeldorp en Berend Gesman.

Race 2 Dunlop SportMaxx Clio Cup,
@Home Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 16 oktober 2005


1. Mike Verschuur, 12 ronden
2. Marc Koster, op 3.351
3. Allard Kalff, op 5.912
4. Dillon Koster, op 14.550
5. Bertus Sanders, op 14.707
6. Oscar Middeldorp, op 16.486
7. Berend Gesman, op 16.654
8. Martin v/d Brink, op 18.374
9. Mario Bik, op 23.372
10. Willy Welles, 26.201

Junior Cup
1. Mike Verschuur
2. Martin v/d Brink
3. Nick Bleekemolen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet